Hem Meteoroloji'den hem AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı

Hem Meteoroloji'den hem AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı

Uzun bir süredir beklenen yağışlar yurt genelinde başladı. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, cumartesi ve pazar günü İstanbul'da kar yağışının yoğunlaşması bekleniyor. Öte yandan AKOM'dan yapılan uyarıda ise Sibirya'dan gelen soğukların etkisiyle kar yağışın çarşamba gününe kadar devam edebileceği bilgisine yer verildi.

Yarından itibaren sıcaklıklar ülke genelinde hızlı bir şekilde azalıyor, hafta başından itibaren ise mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. 

İstanbul'da yer yer etkili olan yağışın öğle saatlerine doğru kesilmesi bekleniyor. Sıcaklık bugün İstanbul'da 3 derece civarında seyredecek. 

Öte yandan, kurak geçen sonbahar aylarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı bugün başladı. Kar yağışının hafta sonu etkisini artırması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık hava durumu tahminine göre; pazar günü kar yağışının İstanbul'da yoğun olması bekleniyor.

SOĞUK HAVA SİBİRYA'DAN GELİYOR

Öte yandan AKOM'un açıklamasına göre, İstanbul bu geceden itibaren Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine giriyor.  

Cumartesi günü aralıklarla yağması beklenen kar yağışının pazar ve pazartesi günü kuzeyli yönlerden esen rüzgarın kuvvetlenmesiyle beraber, özellikle Marmara ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde deniz etkisiyle birlikte kar yoğunluğunun artabileceği tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDEBİLİR

Sıcaklıkların eksilere inmesiyle birlikte buzlanma ve don hadiselerinin yaşanabileceği hatırlatılmasında bulunulurken, kar yağışının Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edebileceği bilgisine yer verildi.

Dün sabah saatlerin başlayan kar yağışı ile Ankara'nın sokakları dün beyaza büründü. Bugün başkentte, kar yağışı öğleden sonra daha hafif, sıcaklık 2 derece. Yarın Bursa'nın merkezine de kar yağması bekleniyor. 

İzmir'de ise yağmur geçişleri görülecek. Sıcaklık, 10 derece. Ancak bölgede sıcaklıklar yarın oldukça düşecek. 

İç Anadolu'da öğleden önce Eskişehir'de akşama doğru Kayseri tarafında kar kuvvetlenecek. 

Akdeniz'de sağanaklar sürüyor.

Mersin'de yine dolu yağabilir. 

Adana 14 derece.

Güneydoğu'da yağmur kısım kısım devam ediyor.

Gaziantep-Adıyaman yağmurlu 12 derece.   

Soğuk havanın yurda giriş yapmasıyla Anadolu'da kar yağışları başladı. Sıcaklıkların hızla düştüğü güney kesiminde de kuvvetli sağanaklar bekleniyor. 

Antalya'da sıcaklıklar 14 dereceye iniyor. Yağmurlar, Serik ve Alanya tarafında kuvvetli olacak. 
 
Karadeniz'de Bolu-Kastamonu boyunca kar var.

Samsun'da yağmur kuvvetli

Trabzon tarafında yağış akşam gidecek ve yaylalarda kar var.

Doğu Anadolu'da kar yağışları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN