Heybeliada'da orman yangını

Heybeliada'da orman yangını

İstanbul Valisi Yerlikaya, Heybeliada'daki orman yangınının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Heybeliada'da ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.Alınan bilgiye göre, Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden Heybeliada’da Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada çıkan yangınla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Adalar ilçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır” denildi.

İstanbul Valiliği, Heybeliada'daki yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Haber verilmesi üzerine bölgeye Heybeliada ve Anadolu Yakası'ndan çok sayıda itfaiye ekibi, helikopter ve denizden müdahale gemisi sevk edildi.Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ, ADAYA GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Heybeliada'ya doğru yola çıktı. Pakdemirli, "Heybeliada'daki yangına 2 uçak, 5 helipter, 6 arazöz ve 40 personel sevk edildi." dedi.

'DENEYİMLİ HERKES HEYBELİADA'YA GELSİN'

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, ''Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada'ya gelsin. Acil'' çağrısı yaptı.

VATANDAŞLAR YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

Heybeliada halkı, ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden itfaiye erlerine yardım etmek üzere bölgeye gitti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği, Heybeliada'daki yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

3 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Heybeliada'daki yangına ilişkin, "Yangınla alakalı 3 gözaltı var. Çok yönlü soruşturmamız Valilik tarafından devam ediyor." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN