Hitit Üniversitesi'nin 'Viking' şartı ortalığı karıştırdı, 'kişiye özel ilan' tartışması başlattı

Hitit Üniversitesi'nin 'Viking' şartı ortalığı karıştırdı, 'kişiye özel ilan' tartışması başlattı

Hitit Üniversitesi'nin öğretim üyesi kadrosu için verdiği ilanda 'Ortaçağ tarihi bilim dalında doktora' ve 'Vikinglerin Hristiyanlık öncesi yaşamı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak' şartları sosyal medyada büyük tepki çekti. Resmi ilan, 'Kişiye özel ilan' tartışması başlattı.

Çorum'da bulunan Hitit Üniversitesi'nin 'Viking' şartı ortalığı karıştırdı, 'kişiye özel ilan' tartışması başlattı.

RESMİ İLANDA 'VİKİNG' ŞARTI

Hitit Üniversitesi'nin Resmi Gazete'ye verdiği öğretim ilanında, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar için 'Ortaçağ tarihi bilim dalında doktora yapmış olmak ve Vikinglerin Hıristiyanlık öncesi yaşamı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak' şartı koydu.

"KİŞİYE ÖZEL İLAN AÇILIYOR"

T-24'ten Elvan Yılmaz'ın haberine göre üniversitenin öğretim ilanına koyduğu adayı tanımlayan 'Vikinglerin Hıristiyanlık öncesi yaşamı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak' şartı, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu ve 'kişiye özel ilan açılıyor' tartışmalarına yol açtı.

BU İLK KEZ YAŞANMADI

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü daha önce de Spor Yönetimi Bölümü yerleşkesinin bulunduğu Çorum'un Bayat ilçesinde yüzme tesisi bulunmamasına rağmen "2. kademe yüzme antrenörlüğü belgesine sahip olmak" şartıyla kadro ilanı açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN