Hollywood setlerine tehlikeli görev izni

Hollywood setlerine tehlikeli görev izni

İngiltere, pandeminin ardından yeniden çekimlere başlayan Hollywood setlerini koronavirüs nedeniyle uygulanan 14 gün kuralından muaf tutma kararı aldı. Kültür Bakanı Oliver Dowden’ın bu kararı Görevimiz Tehlike filminin 7’ncisini İngiltere’de çeken Tom Cruise ile yaptığı konuşmanın ardından aldığı söyleniyor.

SALİHA SULTAN-KARAR

İngiltere’de koronavirüs salgını normalleşme süreciyle birlikte getirilen kurallar, film çekimleri için genişletilecek. Bakanlar kurulunun verdiği karara göre, Tom Cruise’lu Mission Impossible 7 (Görevimiz Tehlike) film ekibi de dahil olmak üzere çekimini İngiltere’de gerçekleştirecek olan birçok film ekibi, karantina kurallarından muaf tutulacak. İngiltere’nin Kültür Bakanı Oliver Dowden’ın yaptığı açıklamaya göre ülkeye gelen film ekipleri karantina kurallarının uygulanmasına dahil edilmeyecek.
Karara göre ülkeye film ekipleri giriş yaptıklarında bütün dünyada uygulanan 14 günlük karantina kuralından muaf tutulacaklar. Ancak ekipler kesinlikle bulunmaları gereken ortamlardan farklı bir yere gidemeyecekler. Bir diğer deyişle konaklama yerleri ile setleri arasında mekik dokuyup bu planın dışına çıkamayacaklar. Dowden’ın bu kararının Tom Cruise ile yaptığı konuşmanın ardından verildiği söyleniyor. Mission Impossible 7’ın yanı sıra The Batman, Jurassic World: Dominion, Fantastic Beasts 3 gibi yapımların da İngiltere’de çekileceği biliniyor.

YENİ ZELANDA’DA TAVİZ YOK

Hollywood filmleri setleri koronavirüs döneminde ikiye bölünmüş durumda. Yıla damga vuracak yapımların çekimlerine pandemi sırasında ara verilmişti. Normalleşme dönemiyle birlikte, salgından oldukça etkilenen Amerika’da çekimlerin yapılması güç olduğu için film ekiplerinin bir kısmı Yeni Zelanda’yı diğer kısmı ise İngiltere’yi tercih ediyor. Avatar 2’nin çekimleri devam eden Yeni Zelanda tedbirlerden taviz vermiyor, küçük olması şartı getirdiği film ekiplerine 14 gün kuralını uygulamaya devam ediyor. -SALİHA SULTAN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN