Huawei P8 Lite detaylı incelemesi

Huawei P8 Lite detaylı incelemesi

Ekonomik fiyat etiketi, zarif tasarımı ve teknik özellikleri ile dikkat çeken Huawei P8 Lite’ı test merkezimizde ağırladık. İşte bu iddialı modele dair tüm merak edilenler…

Huawei, son dönemin en çarpıcı markalarından. Şirketin sadece kendi ülkesi Çin’de değil, tüm dünyada rekor seviyede artan satış grafiği dikkate değer. İnovasyon ve bütçe dostu fiyat etiketini harmanladığı modelleri ile tanınan markanın 1000 TL civarındaki en yeni modellerinden biri de Huawei P8 Lite.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefona dair çok sayıda detaya yakından bakacağız. Tasarımı, donanım özellikleri ve belki de en çok merak edilen konulardan biri olan ‘kullanıcı deneyimi’ alanlarına yakından bakacağız…

15-12/16/ekran_resmi_2015-12-16_01_21_27.jpg

Tasarım

Huawei P8 Lite, kenarlarında hafif yuvarlak geçişleri ve zarif görünümü ile pozitif algıları harekete geçirmeyi başarıyor. Modelin ekranı, üst ve alt kısımlarındaki bölümlerin haricinde kenarlardaa oldukça ince bir çerçeve ile geliyor. Üst düzey (pahalı) modellerden aşina olunan bu detayın, P8 Lite’da olması oldukça hoş. Ön kısmında, üstte kamera ve altta da Huawei yazısı dikat çekiyor. Arka yüzünde kamerası ve metalik forma sahip kaplama öne çıkıyor. Siyah, beyaz ve altın renk seçenekleri ile geliyor. 

Ürün açılabilir yani pili değiştirilebilir yapıda değil. Yan kısımlarında microSD ve microSIM girişleri bulunuyor. Ayrıca ses açma/kapama, ekran kilidi tuşları da yan kısımlarda.

15-12/16/ekran_resmi_2015-12-16_01_21_49.jpg

Cihazın genişliği 7 cm, uzunluğu 14 cm ve kalınlığı da 7.7 mm seviyesinde. 131 gram batarya dahil ağırlığa sahip. Elde rahatlıkla tutuluyor, uzun ya da çok kalın bir cihaz olmadığı için mobil yaşamın her aşamasına (seyahatler, vb) uyuyor.

15-12/16/ekran_resmi_2015-12-16_01_22_10.jpg

Teknik özellikler

Akıllı telefon pazarında geniş bir yelpazede sunulan giriş/orta seviye model seçeneklerinden biri de Huawei P8 Lite. Ekonomik bir akıllı telefon olduğunu daha önce de vurgulamıştık, dolayısıyla çok üst seviye bir donanımdan ziyade, performans ve kullanım kolaylığı sunan, kullanıcısının günlük mobil taleplerini karşılayan cihaz görünümü sunuluyor.

Akıllı telefonda 1280 x 720 çözünürlüklü yani HD ekran gayet iyi. Renkler tatmin edici seviyelerde; siyah-beyaz gibi zorlu renklerde sonuçlar sizi memnun ediyor. Hisilicon Kirin işlemciye sahip modelin bu 8 çekirdekli yapı ile sunduğu maksimum saat hızı 1.2 GHz. Kendi segmenti (ve 1000 TL eksenindeki modeller) için bu hız oldukça yeterli.

2 GB RAM, 16 GB dahili depolama kapasitesi diğer öne çıkan donanımsal detaylar arasında. Üründe artırılabilir hafızaya gerek duyulmadan da kullanım sağlanabilir. Elbette çok da yüksek fiyatlara sahip olmayan microSD kartlar kullanılarak fotoğraf, video gibi verilerin daha fazla sayıda muhafaza edilmesi sağlanabilir. Karar kullanıcının.

15-12/16/ekran_resmi_2015-12-16_01_22_20.jpg

2200 mAh pil kapasitesi ile günü tamamlayan bir model. Şarj dayanıklılığı konusunda iddiası çok yüksek değil, standart bir kullanımda 1 günü tamamlıyorsunuz.

Bağlantı özellikleri bir diğer önemli konu; LTE Cat4 uyumluluğu sayesinde Türkiye’de 4,5G’ye uyumluluk arz ediyor )8 Lite. Ayrıca Bluetooth 4.0 ve NFC özellikleri de bulunuyor. GPS/AGPS/Glonass diğer detay özellikler…

15-12/16/ekran_resmi_2015-12-16_01_21_57.jpg

Huawei P8 Lite kamera tarafında yetenekleri ile şaşırtan bir model. Cihazda 13 megapiksel flaşlı arka kamera var ve sonuçlar oldukça iyi. Ön kamerası 5 megapiksel çözünürlük sunuyor, yazılımsal olarak görüntünün iyileştirilebilmesine olanak tanıyan selfie kamerası gayet tatmin edici sonuçlar sergiliyor. Gece çekimlerinde ise beklentileri düşük tutmak da fayda var.

Yazılım tarafında Android 5.0 ile gelen P8 Lite’ın Huawei EMUI 3.1 arayüzü de pratik ve kısa bir alışma süresinin sonrasında keyifli bir kullanım vaat ediyor. Ürünün kullanımı genel olarak ortalama bir hız, pratik ve keyifli bir form sunuyor.

Son bir detay da Huawei P8 Lite kutu içeriği hakkında. Kutusundan şarj adaptörü, USB kablosu, 3.5mm kulaklı ve hızlı başlatma kılavuzu çıkıyor. Güzel bir kutusu var ve açtığınız anda cihaza çok hızlı bir şekilde ulaşıyorsunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN