Hurmüz ve Şimuni Diril için 12 dilde 'adalet' çağrısı

Hurmüz ve Şimuni Diril için 12 dilde 'adalet' çağrısı

Irak Hıristiyan Yardım Konseyi, bir yıldır kayıp olan Hurmüz Diril’in bulunması ve kaybolduktan 70 gün sonra cansız bedeni bulunan Şimuni Diril’in ölümünün aydınlatılması için 12 dilde bir video yayımlayarak “Hurmüz Diril nerede, bulun, Şimuni Diril için adalet istiyoruz” diye seslendi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde yaşayan 71 yaşındaki Hurmüz Diril ve 65 yaşındaki Şimuni Diril’den 11 Ocak 2020’de haber alınmamaya başlandı.

Şimuni Diril’in cansız bedeni kaybolduktan 70 gün sonra 20 Mart 2020’de oğlu Kemal Diril tarafından evlerine 20 metre uzaklıkta dere kenarında bulunmuş, 25 Mart 2020’de de İstanbul’da sonsuzluğa uğurlanmıştı.

Hurmüz Diril’den ise bir yıldır haber alınamıyor.

12 DİLDE ÇAĞRI

Gazete Karınca'nın haberine göre; 2007’de Asuri aktivist Julyana Taimoorazy tarafından kurulan Süryani merkezli Hıristiyan sivil toplum kuruluşu Irak Hıristiyan Yardım Konseyi (Iraqi Christian Relief Cuncil) Keldani çift için 12 dilde bir video yayımladı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Asurice, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Rusça, Gucaratça, İspanyolca, Lehçece, Tagalogca, Almanca, Vietnamca ve Farsça dillerinde yayımlanan videoda Diril çiftinin çocuklarının da olduğu onlarca kişi “Hurmüz Diril nerede, bulun, Şimuni Diril için adalet istiyoruz” diye sesleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN