Hüseyin Başaran kimdir? Neden vefat etti, hastalığı neydi? İşte hayat hikayesi

Hüseyin Başaran kimdir? Neden vefat etti, hastalığı neydi? İşte hayat hikayesi

Spor spikeri Hüseyin Başaran, ölüm yılında sevenleri tarafından yâd ediliyor. TRT'nin tanınan ekran yüzlerinden Hüseyin Başaran, karaciğer yetmezliği nedeniyle organ nakil olduktan 1 yıl sonra 2015 yılında yaşamını yitirdi. İşte, Hüseyin Başaran biyografisi...

TRT'nin usta spikerlerinden merhum Hüseyin Başaran, birçok spor müsabakasını anlatması dolayısıyla izleyicilerin aşina olduğu bir sese sahipti. 2010 yılında emekli olan medyanın deneyimli ismi, 2014 yılında karaciğer nakli olmuştu.

2020-12-27-150110-001.jpg

HÜSEYİN BAŞARAN'IN HAYATI

1958 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde tamamladı.

1984 yılında TRT'de spor spikerliği için katıldığı sınavda Ercan Taner ve Barbaros Talı ile birlikte sınavı kazandı ve aynı yıl spikerliğe başladı.

TRT'de spor muhabiri olarak çalıştığı süre içerisinde Naim Süleymanoğlu'nun halter başarılarını ve 1994 FIFA Dünya Kupası ile 1998 FIFA Dünya Kupası finallerini sundu. Yine sunduğu pek çok maç içerisinde 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası maçları da bulunmaktadır.

2010 yılında TRT'nin Erzurum ofisine tayin edildi. Aynı yıl sağlık sorunları nedeniyle spor spikerliğini bırakarak emekli oldu.

HÜSEYİN BAŞARAN NE ZAMAN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

2007 yılından itibaren karaciğer nakli için organ bekleyen Hüseyin Başaran'a 2014 yılında Medicana International Ankara Hastanesi'nde organ nakli yapıldı.

27 Aralık 2015 tarihinde karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Cenazesi 28 Aralık 2015 tarihinde Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Ankara Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

1958 doğumlu olan Hüseyin Başaran, vefat ettiği 2015 yılında 57 yaşındaydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN