İBB İstanbul Vakfı kurban bağışı nasıl yapılır? İstanbul Vakfı kurban bağış fiyatları ve başvurusu

İBB İstanbul Vakfı kurban bağışı nasıl yapılır? İstanbul Vakfı kurban bağış fiyatları ve başvurusu

İBB’nin 30 yıllık kuruluşlarından olan İstanbul Vakfı üzerinden kurban bağış kampanyası başlatıldı. Bin 150 büyükbaş kurbanın kesileceği her bir kurbanlık, 7 hisseden oluşacak. İBB, İstanbul Vakfı aracılığıyla kurban bağış fiyatlarını açıkladı.

istanbulvakfi.istanbul adresi üzerinden kayıt yaptıktan sonra bin 495 TL’yi veren her bir vatandaş, bir hisse bağışlamış olacak. Kurbanlar, kesildikten sonra kavurma yapılıp, konserve hâline dönüştürüldükten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İstanbul Vakfı’na kurban bağışı yapmak da çok kolay…

İBB İSTANBUL VAKFI KURBAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

istanbulvakfi.istanbul adresine giriş yapın. ''Velaket Sahibi'' bölümünde yer alan, ''Adınız, Soyadınız, Ülke Alan Kodu, Cep Telefon Numaranız, T.C. Kimlik Numaranız, E-Posta Adresiniz'' bölümünü eksiksiz doldurun. ''Size de ulaştırmamızı ister misiniz?, Vekaletimiz İstanbul Vakfına veriyorum, Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi aydınlatma metni bildiriminizi okudum ve Açık Rıza Metni bildiriminizi okudum, anladım, onaylıyorum'' kısımlarından son 3'üne kesin tıklayın. İlk baştaki ''Size de ulaştırmamızı ister misiniz?'' bölümü tercihe bağlıdır.

Şayet o bölüme basarsanız, 1 hisseden elde edilen 15 konservenin 14 adedi, ihtiyaç sahiplerine, 1 adedi de size ulaşacak.

İBB İSTANBUL VAKFI KURBAN BAĞIŞI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL VAKFI KURBAN BAĞIŞ FİYATLARI

Büyükbaş hayvanda 1 hisse fiyatı bin 495 Türk lirası olarak belirlenmiştir. Ödemeyi ister EFT/Havale isterseniz de kredi kartı ile gerçekleştirebilirsiniz.

BİN 150 KURBAN KESİLECEK

Daha evvel “Anne Bebek Paketi”, “Askıda Fatura”, “Aile Destek Paketi” gibi dayanışma kampanyaları düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni bir kampanyayı hayata geçirdi. Vatandaşlar, bayramda kesmeyi düşündükleri hayvanlarını İBB eliyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırabilecek. Bu kampanya ile bin 150 kurban kesilecek.

Bin 150 kurbanın kesilmesi planlanan kampanyada kesilen kurbanlar, kavurma yapılarak konservelere konulacak. Toplamda 15 konserveden oluşacak bir hissede 14 konserve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak, 1 konserve de istemeleri durumunda kurban sahibine gönderilecek.

Kesilecek olan bin 150 büyükbaş kurbandan her biri 7 hisse olacak. Kavurma olarak konserveler hâlinde yapılacak etler, kemiksiz ve toplamda her hisse 16 kilo olacak. İBB bu bağış kampanyasını, Et ve Süt kurumunun İzmir’deki tek anlaşmalı mezbahasına sahip Efkar Et Kombinası ile gerçekleştirecek.

NOTER HUZURUNDA KURBAN KESİMİ YAPILACAK

Kurbanlar noter huzurunda Kurban bayramının 1 ve 2’nci günü kesilecek. Kesim sırasında İBB tesislerinde veteriner hekim de bulunacak. Vekâletler noter huzurunda okunacak ve videoya kaydedilecek. Planlamaya göre her 1 ton etten, 920 adet 800’er gramlık 736 kilogram kavurma elde edilecek. Toplam üretim de 117 bin 760 adet konserve olacak.

Konserveler 16 Ağustos’ta frigorofik araçlarla İBB’ye teslim edilerek dağıtılacak. Hemen hemen 120 bin konserve kavurma İstanbul’daki ihtiyaç sahibi ailelere kısa zaman içerisinde ulaştırılacak.

YARDIM KAMPANYASI İSTANBUL İLE SINIRLI DEĞİL

İBB’ye ait 30 selik İstanbul Vakfı tarafından gerçekleştirilen kurban bağış kampanyasına vatandaşlar, dünyanın her yerinden katılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN