İbrahim Seten kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İnsan kaçakçılığıyla suçlanıyor!

İbrahim Seten kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İnsan kaçakçılığıyla suçlanıyor!

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in FETÖ'ye hizmet etmekle itham ettiği gazeteci İbrahim Seten'in, A Milli Basketbol Takımı'nın seyahati sırasında 2'si PKK, 1'i DHKP-C üyesi 5 kişiyi sahte pasaportla ABD'ye kaçırdığı iddia edildi. İşte, İbrahim Seten biyografisi...

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), bir dönem federasyonda görev yapan İbrahim Seten'e ilişkin açıklamada bulundu. 1993 yılında 5 kişiyi, sahte pasaport ile basketbol kafilesine dahil ederek ABD'ye kaçırmakla suçlanan Seten'e ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Savcıları ile kamu makamlarını göreve davet ediyoruz" denildi.

İBRAHİM SETEN İNSAN KAÇAKÇILIĞI MI YAPIYOR?

TBF'nin açıklaması şöyle:

"A Erkek Milli Takımımızın, İsveç ve Hırvatistan'ı yenerek FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığı akşam sosyal medyada, 'İbrahim Seten' isimli kişinin 1992-1994 yıllarında federasyonumuzda çalıştığı sırada insan kaçakçılığı suçundan hakkında soruşturma başlatıldığı, kendisinin de ifadesinde suçunu ikrar ettiği haberleri yer almıştır.

Federasyonumuzun adının, böyle ağır bir olay ile anılması bizi son derece üzmüştür. Buna karşılık Federasyonumuz iddialara ilişkin derhal araştırma başlatacaktır. Meselenin adlî yanının da olması nedeniyle, başta adı geçen İbrahim Seten ve dönemin Federasyon Başkanı Turgay Demirel olmak üzere diğer ilgililer hakkında soruşturma yapmak üzere Cumhuriyet Savcıları ile kamu makamlarını göreve davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

turkiye-basketbol-federasyonu-insan-kacakciligi-13947104-100-m.jpg

İBRAHİM SETEN'İN HAYAT HİKAYESİ

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladı.

İbrahim Seten bir dönem Sabah gazetesinde spor müdürlüğü yaptı.

Daha sonra transfer olduğu Doğan Medya Grubu'nda Vatan, Yeni Yüzyıl, Hürriyet gazetelerinde 8 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulundu.

Son olarak Turkcell'in dijital haber servisi BİP Spor'da müdürlük yaptı.

Ocak 2019'da Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan İbrahim Seten, 17 Nisan 2019'da kurumdan ayrıldı.

1992-1994 yılları arasında Türkiye Basketbol Federasyonu'nda Dış İlişkiler Sorumlusu olarak görev yaptı.

Mayıs 2019'da gazeteci Ekin Gücük ile evlendi.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @ibrahimsetenn, Twitter'da @ibrahimseten kullanıcı adıyla yer almaktadır.

edig8zdxoamyu6h.jpg
İbrahim Seten ve Ekin Gücük

İNSAN KAÇAKÇILIĞI İDDİALARI

Sosyal medyada ortaya çıkan iddiaya göre; Türkiye Basketbol Federasyonu'nda 1992-1994 yılları arasında Dış İlişkiler Sorumlusu olarak görev yapan İbrahim Seten'in üniversite döneminden tanıştığı Osman A. isimli şahıstan 100 bin dolar değerinde teklif aldığı ve bu teklif karşılığı 5 kişiyi yurt dışına kaçırması istendiği belirtildi.

Bu girişimin ortaya çıkması sonrası İbrahim Seten ve iki federasyon görevlisinin gözaltına alındığı ancak Osman A'nın kaçtığı ifade edildi. Çıkarılan sahte pasaportla federasyon aracılığı ile bu 5 kişinin ABD'ye kaçırıldığı kaydedildi.

İddiadaki en kritik detay ise, bu 5 kişiden 2'sinin DHKP-C, 1'inin de PKK terör örgütü üyesi olduğuydu.Gözaltındaki İbrahim Seten'in babası tarafından ödenen kefaletle serbest kaldığı ve tüm özgeçmişlerinden bu olayın silindiği de iddialar arasında yer aldı.

RIDVAN DİLMEN İLE FETÖ KRİZİ

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, eylül ayında yaptığı canlı yayında İbrahim Seten ile birlikte Rasim Ozan Kütahyalı, Mehmet Arslan, İsmail Er gibi gazetecileri FETÖ'cülükle suçlamış ve "İbrahim Seten vatan hainidir, FETÖ sevdalısıdır. Türkiye'nin en büyük gücünü çağır gelsin o zaman. Hadi çağır. Gelmiyorsa. Topla tayfanı defol git bu ülkeden. Rasim'ini de al, İsmail Er'ini de al git. 'Burnundan kıl aldırmayan Başbakan' ne demek, sen kimsin? Ve terör örgütü lideri için neler söylüyorsun. 251 şehidin kanına siz de bulaştınız. Ahlaksızlar. Şimdi bu attığınız tweetleri yazamazsınız. Çünkü Taraf Gazetesi gibisiniz. Örgütlenmişsiniz. Piranha gibisiniz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN