İdari Yargı Hakimliği Sınavı'nda usulsüzlük soruşturmasında 29 gözaltı

İdari Yargı Hakimliği Sınavı'nda usulsüzlük soruşturmasında 29 gözaltı

Adli ve İdari Yargı Hakimlik Sınavı sorularının, FETÖ üyelerine sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında 29, 2009 Polis Koleji Giriş Sınavı'na yönelik soruşturma kapsamında da 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

2013 yılında yapılan Adli ve İdari Yargı Hakimlik Sınavı sorularının organize bir şekilde hakim ve savcı çalışma evlerinde FETÖ üyelerine sızdırıldığı tespiti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 16 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında mahrem imamlar, hakim adayları ve avukatların da bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

POLİS KOLEJİ SINAVINA OPERASYON

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009 Polis Koleji Giriş Sınavı sorularının önceden ele geçirilerek FETÖ üyelerine dağıtılması ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, 30 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarttı.

Şüphelilerin yakalanması amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinasyonunda 14 ilde sabah erken saatlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 12 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların, Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilmeye başlandığı belirtildi.

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN