İGA, 37, 4 milyar TL borcu için pazarlık masası arıyor

İGA, 37, 4 milyar TL borcu için pazarlık masası arıyor

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA, 37, 4 milyar TL borcu için pazarlık masası arıyor. Çinli ve Arap bankalarla görüşen İGA'nın 5.7 milyar euroluk (37.4 milyar TL) borcunu hangi koşullarda yapılandıracağı merak ediliyor.

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA 5.7 milyar euroluk borcunu yapılandırmak için Çinli ve Arap bankalarla görüşüyor.

İGA BORÇ YAPILANMASI İÇİN ARAYIŞTA

Bloomberg'de yer alan habere göre İGA, borçlarını bu yılın ilk yarısına kadar yapılandırmak istediğini doğrularken, inşaat maliyetlerini de azaltmayı amaçlıyor.

İGA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Avrupalı bankaların da refinansman projesiyle ilgilendiği belirtildi. Geçen kasım ayında İGA'dan yapılan açıklamada Londra merkezli Dome Group ile borçların yeniden yapılandırılması için görüşüldüğü ifade edilmişti.

İGA bünyesinde Cengiz, Kalyon, MAPA ve Limak bulunuyor.

BİRÇOK BANKA KREDİ VERMİŞTİ

İstanbul Havalimanı'na Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank, QNB Finansbank ve Garanti Bankası kredi vermişti. Kredilerin vadesi 2031 yılında dolacak.

İGA, İstanbul Havalimanı için devlete toplamda 22.1 milyar euro ödeyecek. Geçen yıl açılan havalimanını firma 25 yıllığına işletecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN