İhya Yayınları'nın sahibi İsmail Kazdal hayatını kaybetti

İhya Yayınları'nın sahibi İsmail Kazdal hayatını kaybetti

Ömrünü İslami ilimlerin neşrine adayan, İhya Yayınları'nın sahibi, Erguvan Yayınevi'nin yazarı İsmail Kazdal bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle İstanbul'da hayatını kaybetti.

SALİHA SULTAN | İSTANBUL

İhya Yayınlarının sahibi İsmail Kazdal, kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. 

90 yaşında yaşama veda eden Kazdal'ın ölüm haberini oğlu Mehmet Fatih Kazdal babasının sosyal medya hesabından "Babam İsmail Kazdal mücadele dolu bu dünya hayatını geride bırakarak Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenab-ı Allah rahmetiyle ve mağfiretiyle muamele eylesin inşallah" sözleriyle duyurdu.

Kazdal'ın cenazesi bugün İstanbul’da Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecek.

İSLAM DAVASINA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

1935 Gürcistan Batum doğumlu Kazdal'ın ailesi aynı yıl İstanbul Çengelköy'e taşındı. 1951 Sanat Enstitüsü mezunu Kazdal, yazılarında daha çok Zafer Karib takma adını kullandı. Kazdal, Babıali'de Yeni İstanbul, Yeni İstiklal, Bugün, Milli Gazete, Zaman, Yeni Devir gazetelerinde yazılar yazdı.

1963-65 yılları arasında Büyük Doğu dergisinde yazar Necip Fazıl Kısakürek ile birlikte çalışan Kazdal, 1963-68 yılları arasında aylık Hilal dergisini idare etti ve 10’a yakın müstear isimle yazılar kaleme aldı. 1969’da Kazdal Yayınevi’ni kuran Kazdal, üç ayda altı kitap neşrettikten sonra, neşrettiği iki İbn-i Teymiye, bir de kendisinin yazdığı 'Bir İhtar' adlı eserinin muhtevasına karşı gösterilen boykot yüzünden yayınevini kapatmak zorunda kaldı.

1972’de İhya Yayınları’nı kuran Kazdal, Seyyid Kutub’un 'Yoldaki İşaretler'i başta olmak ve ikisi takım eser olmak üzere 30’un üzerinde kitap neşretti. Çınaraltı'nın sevilen isimleri arasında yer alan Kazdal’ın, Arapça dersini Prof. Dr. Bekir Karlığa'dan aldığı biliniyor. Dört çocuk, yedi torun sahibi olan İsmail Kazdal’ın, ‘ismailkazdal.org’ ile ‘kuranikerim.org’ adlı internet sitelerinde beş binin üzerinde soruya verdiği cevapları ve yüzlerce makalesi bulunuyor. 

ESERLERİ:

İslam Büyüklerine Göre İçtimai Yapı (1970) 

Bir İhtar (1970)

Kıbrıs Meselesi ve Beynelmilel Güçler (Zafer Karib imzasıyla 1974)

Yeni Devrin Eşiğinde MSP (Zafer Karib imzasıyla, 1976)

Çağdaş Truva Atı Demokrasi (1980)

Hak-Batıl Savaşının Tarihi Serüveni (1986)

Para İmparatorluğu (1989)

Adım Adım Sülük Operasyonu (1991)

Laiklik Devrini Kapamıştır (1992)

Siyasi İktidar ve Özal Devri (1993)

Kur’an’la Birlikte Düşünmek (1996)

Serencam (2004)

Kur’an Çevirilerinin Meali-Nüzul Sırasına Göre (2008) 

Medeniyetler Çatışmasının Son Noktasındaki Hak Kahramanı Recep Tayyip Erdoğan (2014)

İnsanlık Tarihi Boyu Devlet Medeniyet Siyaset (2015)

İmam-ı Azam Ebu Hanife (2015) 

Yarınki Dünya'da Türkiye’nin Yeri (2015)

15 Temmuz (2017)

Ahalilikten Millet Olmaya Yükseliş 15 Temmuz (2017)

Safahat’ın Penceresinden (2020)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN