Şirketler arasındaki kriz derinleşti: CEO'lar ifade verecek

Şirketler arasındaki kriz derinleşti: CEO'lar ifade verecek

Epic Games ile Apple arasındaki tartışma büyüyor. App Store'dan Fortnite'ın kaldırılması üzerine çıkan krizde iki şirket, CEO'larının ifade vermesi için çalışmalara başladı.

Apple ile Epic Games arasında, Fortnite'ın App Store'dan kaldırılması üzerine çıkan kriz derinleşti. 
İki şirket arasındaki belegere Business İnsider ulaştı. Buna göre şirketler, CEO'larının ifade vermesi için harekete geçti. 

Reuters'tın haberine göre ,Fortnite'ın geliştiricisi olan Epic Games, Apple aleyhine konuşan geliştiricilerin sayısının giderek arttığını ve rekabete aykırı uygulamalara karşı sesin daha gür çıktığını ileri sürdü. 
Bunun üzerine bir Apple yetkilisi Bloomberg'e konuşarak davanın Epic Games'in gelirlerini artırmak için anlaşmasını kasıtlı olarak ihlal ettiğini kanıtlayacağından emin olduklarını aktardı.

NE OLMUŞTU?
Epic Games'in oyun içi para birimini oyunculara yüzde 20 oranında daha uygun şekilde sunmaya başlamasıyla Apple'ın tepkisini çekti. Bunun ardından Epic Games'in uygulaması olan Fortnite, Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'dan kaldırılmıştı.
Oyun daha sonra Play Store'dan da politikalara uymadığı gerekçesiyle kaldırıldı. Bunun üzerine Epic Games Google ve Apple'a dava açmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN