128 milyon kullanıcı virüslü uygulama indirmiş

128 milyon kullanıcı virüslü uygulama indirmiş

Apple ile Epic Games arasında süren dava 2015 senesindeki bir olayı da aydınlattı. Apple'ın uygulama geliştirme platformu olan Xcode'un sahte sürümü nedeniyle 128 milyon kullanıcının virüslü uygulama indirdiği ortaya çıktı.

Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'a 2015 yılında iki büyük ölçekli siber saldırı düzenlenmişti. Apple'ın uygulama geliştirme platformu Xcode'un kötü amaçlı yazılım içeren bir kopya sürümü internette dolaşıma girmiş ve bazı uygulama geliştiricileri de bilerek veya bilmeyerek 'XcodeGhost' olarak nitelendirilen bu geliştirme ortamını kullanınca birçok virüslü uygulama App Store'a saçılmıştı.

T24'te yer alan habere göre; söz konusu yazılımın bilançosu ise net olarak açıklanmamıştı. Apple ile Epic Games arasında süren mahkeme, olayın bu boyutunu ortaya çıkardı.

Mahkemeye sunulan mailler, 128 milyon kullanıcının XcodeGhost kötü amaçlı yazılım içeren uygulamalar indirdiğini gösteriyor. 

Yine mahkemeye sunulan e-postalar dönemin App Store Başkan Yardımcısı Matt Fischer'ın virüslü uygulamaları indiren kullanıcıları bilgilendirmek için çabaladığını da gözler önüne seriyor.

NE OLMUŞTU?

Apple, XcodeGhost uygulamalarını indiren kullanıcıları bilgilendirmiş ve ayrıca güvenliği ihlal edilen en popüler 25 uygulamanın listesini paylaşmış ve bu uygulamaları App Store'dan kaldırmıştı.

Apple tarafından paylaşılan virüslü uygulamalar listesinde Angry Birds 2 ve WeChat gibi popüler uygulamalar da yer alıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN