İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'temel atmama' cevabı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'temel atmama' cevabı

İBB Başkanı İmamoğlu, canlı yayınlanan Meclis toplantısı öncesinde, Silahtarağa’da inşa edilmesi planlanan ileri biyolojik arıtma tesisinin 'temel atmama töreniyle'ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine cevap verdi. İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı, o basın açıklamamızı okuduğunda, bize çok teşekkür edecektir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna, “Sıkı bir basın açıklaması yaptık. Ben tahmin ediyorum Cumhurbaşkanı, o basın açıklamamızı okuduğunda, bize çok teşekkür edecektir. Kaldı ki orada 70 bin metrekarenin üzerindeki arazide, 2 binin üzerinde ağacın içinde, belki de kendi eliyle diktiği 20-25 yıllık ağaçlar da vardır.” dedi.

Erdoğan’a hitaben "Onların da kurtulduğuna mutlu olacaktır." diyen İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada derin bir teknik açıklama var, İstanbul halkına. Nerdeyse 1,6 katrilyonluk yanlış yatırımın önünü keserek, doğru noktalara, doğru yatırımı yapacak yönetim olma marifetiyle yolumuza devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da mutlu olacaktır bu tavrımızdan."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü konuşmasında İmamoğlu'nu kastederek, "Birileri bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlana ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için temel atmama töreni yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar. Ben temel atma törenine değil açılışlara giderim. Karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Vatandaş orada koku başlayınca sokaklara döküldü" sözlerini kaydetmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN