İnce'den HDP açıklaması: Desteklememiz mümkün değildir

İnce'den HDP açıklaması: Desteklememiz mümkün değildir

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, CHP'nin HDP'yi desteklediği iddialarına ilişkin, "Biz hayır kurumu muyuz, Kızılay mıyız? Biz bir siyasi partiyiz. Hiçbir parti bunu yapamaz, sadece CHP değil" dedi.

Star TV'de yayımlanan Nazlı Çelik ile Seçim Özel Programı'nda canlı yayın konuğu olan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine İnce, "Ben Sayın General'in iftara katılmasında hiçbir sakınca görmüyorum, iftara katılmasına karşı değilim. Fakat Erdoğan orada Türk ordusunu övmüyor, bayrak demiyor, millet demiyor, ordu demiyor, zafer demiyor, Muharrem İnce diyor, çırak diyor, beni eleştiriyor. Beni eleştirirken partililer alkışlıyor, arkalarında parti amblemleri var. Generalin beni eleştirirken alkışlamasına kızıyorum. Bu, bir siyasi faaliyettir, bunu yapamaz." diye konuştu.

"YAPTIĞIM İŞİN DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYORUM"

Eski HDP Eş Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettiğinin hatırlatılması üzerine de İnce, "Yaptığım işin doğru olduğuna inanıyorum. Ben herkesi ziyaret ettim." dedi.

CHP'nin HDP'yi desteklediğini iddialarına yönelik İnce, böyle bir şeyin olamayacağını belirtti. İnce, şöyle devam etti:

"Biz hayır kurumu muyuz, Kızılay mıyız? Biz bir siyasi partiyiz. Hiçbir parti bunu yapamaz, sadece CHP değil. Bunu diyenler, bunu konuşanlar siyasetin uygulamasını bilmeyen insanlar. 'HDP barajı geçmeli' demek başka bir şeydir, 'HDP barajı geçmeli, buna destek olun' demek başka bir şeydir. 'HDP barajı geçerse, demokrasinin lehine olur, AKP'nin milletvekili sayısı düşer' bunu düşünmek başka bir şey, 'HDP barajı geçsin ona oy verin' demek başka bir şey. Bir partinin yöneticisi bunu söyleyemez, ben de olsam söyleyemem, Sayın Kılıçdaroğlu olsa da söyleyemez, bir başkası olsa da söyleyemez."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN