İngiltere seçim sonuçları belli oldu mu? 2019 İngiltere seçimlerini kim kazandı?

İngiltere seçim sonuçları belli oldu mu? 2019 İngiltere seçimlerini kim kazandı?

İngiltere yeni başkanını seçti. İngiltere seçim sonuçları 2019 netleşiyor. Sandık çıkış anketine göre Başbakan Boris Johnson'un lideri olduğu Muhafazakar Parti tek başına iktidara geldi. Peki Boris Jhonson kimdir? İşte detaylar...

İngiltere seçim sonuçları 2019 merak konusu. İngiltere seçimlerini kim kazandı? İngiltere seçim sonuçları için ilk sonuçlar gelmeye başladı. İngiltere'nin yeni başbakanının kim olacağı belli oldu. Muhafazakar Parti iki yıldır ülkeyi azınlık hükümetiyle yönetiyordu.

İNGİLTERE SEÇİM SONUÇLARI!

İngiltere'de sandık çıkış anketine göre Başbakan Boris Johnson'un lideri olduğu Muhafazakar Parti tek başına iktidara geldi.

TEK BAŞINA İKTİDAR

Oy verme işleminin saat 22.00 (TSİ 01.00) sona ermesiyle BBC, Sky News ve ITV tarafından ortaklaşa yapılan sandık çıkış anketinin sonuçları açıklandı.

Buna göre, Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, 368 sandalye ile seçimi ilk sırada tamamladı. Böylece Muhafazakarlar, salt çoğunluk olan 326'yı geçerek 2 yıl aradan sonra yeniden tek başına iktidara geldi.

Johnson'ın en büyük rakibi konumundaki Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi ise 191 sandalye ile ikinci oldu. Böylece İşçi Partisi, 2017'de kazandığı 262 sandalyeden 71'ini kaybederek tarihinin en kötü yenilgilerinden birini aldı.

19-12/13/boris-jhonson.jpg

BORIS JOHNSON KİMDİR? KAÇ YAŞINDADIR?

Boris Johnson, öldürülen Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğludur.

Alexander Boris de Pfeffel Johnson (d. 19 Haziran 1964; Manhattan, New York), Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazeteci. Londra Belediye Başkanı olan Johnson, daha önce Henley milletvekilliği görevinde bulundu. Ayrıca The Spectator dergisinde editör olarak çalıştı.

Oxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra The Times'ta kariyerine başladı. Daha sonra editör asistanı olduğu The Daily Telegraph'a geçti. 1999'da The Spectator'da editör oldu. 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçildi ve ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yerini aldı.

İngiltere Muhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. 2019'da johnson başbakan ve muhafazakar partinin lideri için aday olacağını açıkladı.

BORIS JOHNSON'UN ÇOCUKLARI KİM?

Lara Lettice Johnson, Theodore Apollo Johnson, Cassia Peaches Johnson, Milo Arthur Johnson

BORIS JOHNSON'UN DEDESİ KİMDİR?

Boris Johnson dedesi gündemde yer edinen bir başka isim oldu. Ali Kemal (1867 - 6 Kasım 1922), Türk yazar, gazeteci ve siyaset adamı. İkinci Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınmıştır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN