İngiltere'de sosyal hayatta normalleşme için pilot uygulamalar başlıyor

İngiltere'de sosyal hayatta normalleşme için pilot uygulamalar başlıyor

İngiltere'de hükümet spor müsabakalarının, konferansların ve gece hayatındaki kitlesel etkinliklerin yeniden güvenli bir şekilde yapılabilmesi için pilot uygulamalara başlıyor.

İngiltere'de hükümet yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri sonrası sosyal hayatta normalleşme için adımlar atmaya başlıyor. Hükümet, spor müsabakalarının, konferansların ve gece hayatındaki kitlesel etkinliklerin yeniden güvenli bir şekilde yapılabilmesi için Kovid pasaportu da dahil bir dizi önlem hazırlığı yapıyor.

Pilot uygulamalar Mayıs ayında Londra'da oynanacak FA Cup yarı final ve final müsabakaları, Sheffield'taki Dünya Snooker Şampiyonası ile birlikte Liverpool'daki bir iş konferansı ve gece etkinliklerinde yapılacak.

İLK DENEME 16 NİSAN'DA

İlk deneme etkinliği ise 16 Nisan'da Liverpool şehrinde bir komedi programı olacak. İzleyicilerden etkinlik öncesinde ve sonrasında Kovid-19 testi istenecek.

Spor Bakanı Nigel Huddleston, pilot uygulamalarda hijyen önlemleri ile birlikte mekanlara yapılacak tek yönlü giriş ve çıkışların da deneneceğini söyledi.

Bakan Huddleston, Mayıs ayı sonunda Başbakan Boris Johnson'a pilot uygulamalarla ilgili bir rapor sunulacağını ve bununla beraber de yılın ilerleyen zamanlarında başka etkinliklerin de plana eklenebileceğini söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN