Irak'ta DEAŞ saldırısı: 2 ölü

Irak'ta DEAŞ saldırısı: 2 ölü

Irak'ın Diyala vilayetinde düzenlenen DEAŞ saldırısında 2 güvenlik görevlisi öldü.

Irak'ın Diyala vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın saldırısında 2 polis hayatını kaybetti. 

Ülkenin doğusundaki Diyala vilayetinde görevli Yüzbaşı Polis Habib eş-Şammari, DEAŞ'ın vilayetin güneyindeki Bahruz beldesinde bulunan polis noktasına saldırı düzenlediğini ifade etti. 

Şammari, terör saldırısında 2 polisin olay yerinde hayatını kaybettiğini, teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldığını aktardı. 

NE OLMUŞTU?

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de DEAŞ'a karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

DİYALA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN