İrlandalı gazeteci cinayetinde 4 kişi tutuklandı

İrlandalı gazeteci cinayetinde 4 kişi tutuklandı

İrlanda'da bir gazetecinin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

Gazeteci Lyra McKee’nin Kuzey İrlanda’nın Londonderry şehrinde terör saldırısında öldürülmesi sonrasında devam eden soruşturma kapsamında polis 4 kişiyi tutukladı.

4 TUTUKLAMA

Kuzey İrlandalı gazeteci Lyra McKee, haber yapmak için gittiği Londonderry şehrinde düzenlenen protestolar sırasında öldürülmüş, polis olayın terör saldırısı olduğunu açıklamıştı. Kuzey İrlanda polisi devam eden soruşturmanın süreci hakkında yaptığı son açıklamada 4 kişinin tutuklandığını duyurdu. Açıklamada, tutukluların 15, 18, 38 ve 51 yaşlarında 4 erkek olduğu kaydedildi. Açıklamayı yapan Dedektif Komiser Jason Murphy, “Bu sabahki operasyonun bir parçası olarak, dedektifler şehirdeki dört evde arama yaptılar ve Lyra McKee’nin cinayet gecesinde Creggan sokaklarında düzenlenen şiddet olaylarıyla ilgisi olan dört kişiyi tutukladılar” dedi.

Polis, saldırıdan Yeni IRA isimli örgütü sorumlu tutuyor. Yeni IRA, İrlanda ve Kuzey İrlanda arasında sağlanan barışa karşı olan küçük örgütlerden birisi.

Lyra McKee, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılmasına karar vermesiyle bölgede oluşan siyasi boşluğu fırsat bilen grupların sokak gösterisini yerinde takip ederken silahla vurularak öldürülmüştü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN