İŞKUR ücretsiz izin parası ne zaman yatacak? 1170 TL ücreti izin (nakdi ücret desteği) ödemeleri başladı

İŞKUR ücretsiz izin parası ne zaman yatacak? 1170 TL ücreti izin (nakdi ücret desteği) ödemeleri başladı

Kısa çalışma ödeneklerinden yararlanamaya ya da işten çıkarıldığından dolar işsizlik ödeneği alamayan vatandaşların yararlandığı 1170 TL ücretsiz izin parasının ne zaman yatacağı belli oldu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, İŞKUR’un ücretsiz izin parası yani nakdi ücret desteklerinin hesaplara aktarmaya başlandığı duyuruldu.

Günlük 39,24 TL olmak üzere koronavirüs salgını kapsamında işini kaybedenlere destek olmak üzere verilen aylık 1170 TL ücretsiz izin desteği ödemeleri 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren hesaplara yatmaya başladı. Haberi duyup da hesaplarında henüz parayı göremeyenler, ‘’Ücretsiz izin parası ne zaman yatacak?’’ sorusunu sormaktan kendini alamıyor…

1170 TL ÜCRETSİZ İZİN PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için uygulanan nakdi ücret desteği ödemelerinde ücret, bin 177 Türk lirası olarak belirlenmişti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından sonra işini kaybedenlere destek amacıyla verilen ücretsiz izin parası, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ücretsiz izne ayrılan çalışanların hesaplarına aktarılıyor. Bu ay da geçen aylarda olduğu gibi ayın 8'inden itibaren hesaplara yatırılacak olan ücretsiz izin parası, İŞKUR aracılığıyla yapılıyor.

Geçen aylarda nakdi ücret desteği ile ilgili konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izne ayrılan işçilerle 15 Mart 2020 tarihinden sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğini elde edemeyenlere, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8’inden itibaren ödeneceği vurgulanmıştı.

Nakdi Ücret Desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağı ile ilgili de konuşan Bakan Selçuk, ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanamayan, 15 Mart tarihinden sonra iş akdi feshedilen fakat işsizlik ödeneği almaya hak kazanamayan ve yaşlılık aylığı olmayan işçilere yönelik bir uygulama olduğunu kaydetmişti.

Bakan Selçuk, koronavirüsle mücadele döneminde, işçilere ücretsiz izinde bulundukları ya da işsiz kaldıkları zaman boyunca aylık bin 177 Türk lirası gelir desteğinin sağlandığını kaydetmişti.

Bu tarz sosyal ödemeler T.C. Kimlik Numarasının son hanesine göre yapıldığından dolayı paralar da hesaplara T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yani sırayla yatıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN