İstanbul Havalimanında kira da yok garanti ödemesi de

İstanbul Havalimanında kira da yok garanti ödemesi de

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'ndan 2020 yılında kira alınmayacağını buna karşılık garanti ücret ödemelerinin de yapılmayacağını belirtti.

İstanbul Havalimanı'nın 2020 yılı garanti ödemeleri ve kirası ertelendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM’de sorusu üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nce işletilen havalimanlarında faaliyet gösteren esnafın 2020 kiralarının iptali, 2 yıl boyunca oluşacak kiraların da %50 düşürülmesine yönelik düzenlemeyi anımsattı.

KİRA DA GARANTİ ÖDEMESİ DE YOK

İstanbul Havaalanı için ayrı bir düzenleme hazırlığı yürüttüklerini belirten Karaismailoğlu, karşılıklı mahsuplaşma esasıyla devletin garanti ödemelerini yapmayacağını, karşılığında kira da almayacağını söyledi. Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 yıl için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini ifade etti.

2020’de İGA Havalimanı İşletmesi tarafından işletilen Türkiye’nin 90 milyon yolcu kapasiteli en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı’nın yolcu sayısı yüzde 55, TAV Havalimanları’nın işlettiği 5 havalimanının yolcu sayısı yüzde 70 oranında geriledi. Malezya Airports’un işletmesini üslendiği Sabiha Gökçen’in yolcu sayısı ise yüzde 52 oranında azaldı.

İGA’nın, 2019’da 25 yıllığına işletmeye başladığı İstanbul Havalimanı için kamuya yıllık 1,33 milyar dolar ödeme gerçekleştirmesi gerekiyor. Buna karşın şirketin yıllık yolcu sayısı için kamu garantisi bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN