İstanbul Sözleşmesi eylemine müdahale:7 kişi gözaltında

İstanbul Sözleşmesi eylemine müdahale:7 kişi gözaltında

Tokat'ta İstanbul Sözleşmesi fesih kararını protesto etmek isteyen 7 kişi gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ardından eylemler sürmeye devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla Tokat’ta düzenlenmek istenen eylemde, 7 kişiyi gözaltına aldı. 

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla Tokat'ta eylem yapanlara, "izinsiz gösteri ve yürüyüş yapma" gerekçesiyle polis müdahale etti. Platform tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi :

"Bugün Tokat’ta İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararına karşı yaptığımız ‘Kararı Geri Çek, Sözleşmeyi Uygula' diyerek yapacağımız eylem engellendi. Eylemi için toplanan arkadaşlarımız daha eylem başlamadan 'izinsiz gösteri ve yürüyüş yapma' bahanesiyle polis ablukasına alındı. 7 arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Kadınları değil katilleri durdurun, mücadelemizi asla engelleyemezsiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN