İstanbul'da ekmeğe bir ayda ikinci zam!

İstanbul'da ekmeğe bir ayda ikinci zam!

Un fiyatları başta olmak üzere maliyetlerin yükselmesi nedeniyle ekmeğe bir ayda ikinci kez zam yapıldı. İstanbul'da 200 gram ekmeğin fiyatı 2 TL oldu. Diğer illerde de zam kararlarının kısa sürede alınması bekleniyor.

İstanbul'da geçen ay 200 gram ekmek 1.25 TL'den 1.50 TL'ye, 240 gram ekmek de 1.50 TL'den 1.75 TL'ye yükselmişti. İstanbul'da fırınlar arasında ekmek fiyatları farklılık gösterirken kimi fırınlar 200 ve 220 gram ekmeği de 1.75 TL'den satıyordu. 

OdaTV'de yer alan habere göre, ekmeğe de bir ayda ikinci zam yapıldı. Gelen zamla 200 ve 220 gram ekmek, fırınlarda 2 TL'den satılmaya başlandı. Böylelikle ekmeğin kilo fiyatı birçok fırında 10 TL oldu.

FİYAT FARKI NEDEN KAYNAKLANIYOR?

Ekmekteki gramaj ve zam farklarının temel nedeni, İstanbul'da iki farklı komisyonun ekmek fiyatı belirlemesinden kaynaklanıyor.

İstanbul'da valilik ve fırıncılar odasından oluşan komisyon, yaygın olarak satılan ekmeğin fiyatını belirlerken İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı olan fırınlar da kendi fiyatlarını kendileri belirliyor.

YENİ ZAMLAR GELEBİLİR

Fırıncı esnafı, un fiyatlarının artması ve maliyetlerin yükselmesi halinde ekmeğe zammın devam edeceğini belirtti.

Bir çuval unun fiyatı kısa zamanda 89 TL'den 145 TL'ye yükselmişti.

İLLERE GÖRE EKMEK FİYATLARI 2020

* İstanbul'da fırınlarda 200 gram (bazı semtlerde 220 gram) ekmek 2 TL'ye satılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi Halk Ekmek'te ise normal ve kepekli ekmek ise 1 TL'den satılırken, buğday ekmeği 5 TL'ye, organik buğday ekmeği 6 TL'ye, organik buğday unu 7 TL'ye satılıyor.

* Ankara'da 200 gram ekmek, 1 lira 50 kuruştan satılıyor.

* İzmir'de 200 gram ekmek 1,5 TL'den, 240 gram ekmek fiyatı 1.80 TL'den satılıyor.

* Samsun'da 1,25 TL olan 200 gram ekmeğin gramajının 220 grama, fiyatı ise 1,5 liraya yükseltildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN