İstanbul'da riskli alan ilan edilen yerler, ilçeler, mahalleler

İstanbul'da riskli alan ilan edilen yerler, ilçeler, mahalleler

Büyük İstanbul depreminin 7 ve üzeri şiddette gerçekleşmesi duırumunda 143 binanın yıkılacağı öngörülüyor. Ürkütücü raporun ardından Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi riskli alan ilan edildi. İşte, İstanbul'un ilçe ilçe, mahalle mahalle riskli alanları

16 milyon nüfuslu İstanbul'da bazı ilçeler ve mahalleler riskli alan ilan edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 39 ilçe için ayrı ayrı hazırladığı deprem raporuna göre, 100 binden fazla bina orta ve ağır hasar görecek, 450 bin hane için barınma ve gıda ihtiyacı ortaya çıkacak.

İSTANBUL'DA RİSKLİ ALAN İLAN EDİLEN YERLER 2020

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre;

* İstanbul'un Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi sınırları içinde bulunan bölgenin, riskli alan ilan edilmesine karar verildi.

* İstanbul'un Bağcılar ilçesi Yenimahalle mahallesi ile Güngören ilçesi Tozkoparan mahallesi sınırlarında bulunan bazı alanlar 'riskli alan' ilan edildi.

* İstanbul'un Ümraniye ilçesi Yukarı Dudullu Mahallesi sınırlarında bulunan alan 'riskli alan' ilan edildiği belirtildi.

İSTANBUL'UN EN ÇOK DEPREM RİSKİ OLAN İLÇELERİ

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da en riskli alanları şöyle açıkladı:

Fatih, Çarşamba, Yedikule, Çapa, Fındıkzade, Cankurtaran, Topkapı, Edirnekapı, Zeytinburnu, Bakırköy, Yeşilyurt, Yeşilköy,Esenyurt, Avcılar, Kumburgaz, Beylikdüzü, Bağcılar, Bahçelievler, Ümraniye Dudullu ve Maltepe, Sefaköy, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi, Menekşe, Kanarya, Avcılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN