İstanbullular şemsiyeleri dolaptan çıkarın: AKOM'dan kuvvetli yağış uyarısı! İstanbul haftalık hava durumu tahmini

İstanbullular şemsiyeleri dolaptan çıkarın: AKOM'dan kuvvetli yağış uyarısı! İstanbul haftalık hava durumu tahmini

'İstanbul'da bugün ve yarın hava nasıl olacak?' sorusunun cevabı tatil planları yapanlar için önemli. İBB AKOM'dan önümüzdeki 5 gün boyunca kuvvetli yağış uyarısı geldi! Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 3-4 derece düşeceği tahmin ediliyor. İşte Meteoroloji'ye göre İstanbul'da 5 günlük hava durumu raporu...

'İstanbul'da bu hafta hava nasıl olacak?', 'Yağmur ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?', 'İstanbul'da yağmur yağacak mı?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, İstanbul'da 12 Haziran 2020 Cuma gününden itibaren hava sıcaklıklarının düşmesi ve beraberinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Detaylar haberimizde...

İSTANBUL'DA BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, İstanbul'da mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların 12 Haziran 2020 Cuma gününden itibaren mevsim normallerine gerileyeceğini ve beraberinde aralıklarla gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmini paylaşıldı.

İBB AKOM'un paylaştığı verilere göre, önümüzdeki hafta ortasına (salı gününe) kadar kentte etkisini gösterecek olan Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi nedeniyle halihazırda 28-32 derece aralığında mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların, cuma gününden itibaren mevsim normallerine (25-27 derece) gerileyeceği, beraberinde il genelinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

BATI'DAN GELEN YAĞIŞLAR TÜM İSTANBUL'U ETKİLEYECEK

Bugün öğle saatlerinden itibaren Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi batı ve kuzey ilçelerinde başlaması beklenen gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin akşam saatlerinden itibaren kent geneline yayılarak önümüzdeki beş gün boyunca aralıklarla etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL BUGÜN VE YARIN HAVA KAÇ DERECE OLACAK?

13 Haziran 2020 Cumartesi günü, en düşük sıcaklığın 19 derece, en yüksek sıcaklığın 25 derece olması beklenirken gün içerisinde aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

14 Haziran 2020 Pazar günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 26 derece olacağı tahmin edilirken aralıklarla yağmur bekleniyor.

15 Haziran 2020 Pazartesi günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 28 derece olması öngörülürken gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor.

16 Haziran 2020 Salı günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 29 derece olacağı belirtilirken, gün içerisinde aralıklarla yağmur beklenirken, genel olarak bulut hava öngörülüyor.

17 Haziran 2020 Çarşamba günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 29 derece olması öngörülürken bulutlu havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul önümüzdeki 5 gün boyunca rüzgarın güneybatı yönlerden eseceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'DE BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK? İŞTE YURT GENELİNDE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN