AKOM'dan yeni uyarı: 5 gün boyunca şemsiyeleri hazır tutun! (İstanbul'da bu hafta hava nasıl olacak?)

AKOM'dan yeni uyarı: 5 gün boyunca şemsiyeleri hazır tutun! (İstanbul'da bu hafta hava nasıl olacak?)

İBB'den yapılan son dakika açıklamasına göre, İstanbul'da 5 gün boyunca aralıklarla gök gürültülü sağanak yağmur geçişi yaşanacak. Vatandaşlar, 'İstanbul'da bugün yarın ve bu hafta hava nasıl olacak?' sorusunun yanıtını araştırırken, AKOM'un yaptığı bilgilendirmeye göre 'Megakent'te pazartesi gününe kadar aralıklarla sağanak yağmur yağışı gerçekleşecek. Peki, 'hava sıcaklıkları kaç derece olacak?' İşte detaylar...

'İstanbul'da bu hafta hava nasıl olacak?', 'Yağmur ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?', 'İstanbul'da yağmur yağacak mı?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM), 22 Haziran 2020 Pazartesi gününe kadar kentin genelinde aralıklarla sağanak geçişlerinin yaşanacağı bilgisini paylaştı. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının 19-26 derece arasında olması beklenirken, yağışları kuvvetli gök gürültülü gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Peki, 'yağmur ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?' Detaylar haberimizde...

İSTANBUL'DA BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre İstanbul’da Avrupa'nın güneydoğusunda bulunan alçak basınç sistemi ile soğuk hava etkisini gösterecek. Bugün öğle saatlerinden itibaren Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerinde başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin akşam saatlerinden itibaren il geneline yayılarak önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla yerel ve kuvvetli şekilde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

"VATANDAŞ BU SÜREÇTE METEOROLOJİK UYARILARI TAKİP ETMELİ"

AKOM yaptığı açıklamada "genellikle birkaç saati aşmayan ancak önemli miktarda yağış bırakan yaz yağmurları nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, güncel meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir" hatırlatmasında bulundu.

Özellikle yaz aylarında görülen konvektif yağışlar, gök gürültüsü ile birlikte kısa süreli ve ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili olmaktadır. Bu sağanaklar yağış anında kısa süreli doluya dönüşebilir.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL BUGÜN VE YARIN HAVA KAÇ DERECE OLACAK?

17 Haziran 2020 Çarşamba günü, en düşük sıcaklığın 20 derece, en yüksek sıcaklığın 26 derece olacağı belirtilirken, aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

18 Haziran 2020 Perşembe günü, en düşük sıcaklığın 19 derece, en yüksek sıcaklığın 25 derece olması öngörülürken gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor.

19 Haziran 2020 Cuma günü, en düşük sıcaklığın 19 derece, en yüksek sıcaklığın 26 derece olacağı tahmin edilirken aralıklarla gök gürültülü sağanak bekleniyor.

20 Haziran 2020 Cumartesi günü, en düşük sıcaklığın 19 derece, en yüksek sıcaklığın 25 derece olması beklenirken gün içerisinde gök gürültülü sağanak geçişleri öngörülüyor.

21 Haziran 2020 Pazar günü, en düşük sıcaklığın 19 derece, en yüksek sıcaklığın 24 derece olması beklenirken aralıklı sağanak ve gök gürültülü kuvvetli yağışlı olacağı öngörülüyor.

22 Haziran 2020 Pazartesi günü, en düşük sıcaklığın 19 derece, en yüksek sıcaklığın 24 derece olması öngörülürken aralıklarla gök gürültülü yağmur yağışı tahmin ediliyor.

İstanbul önümüzdeki 5 gün boyunca rüzgarın güneybatı yönlerden eseceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'DE BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK? İŞTE YURT GENELİNDE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

UZMANINDAN UYARI: ISLAK VE TERLİ MASKEYİ DERHAL ATIN!

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN