İzmir'de Fethi Sekin ismi için kampanya başlatıldı

İzmir'de Fethi Sekin ismi için kampanya başlatıldı

Şehit polis Fethi Sekin için vatandaşlar sosyal medyada kampanya başlattı... İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ filosunu genişletmek adına suya indirdiği feribotların ismi için internet sitesi üzerinden anket başlattı. Ankette seçenek olarak Kadifekale, Pagos, Barış 35, Fazıl Say, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet seçenekleri sunuldu. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Pagos seçeneğine tepki göstererek, “Rum bir ismin yerine şehit polis memurumuz Fetih Sekin’in ismini koyalım" açıklamasını yaptı. Bunun üzerine vatandaşlar sosyal medya üzerinden Fethi Sekin ismi için kampanya başlattı. Peki Fethi sekin kimdir? Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin'i bir kez daha hatırlayalım. Ayrıntılar haberimizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ filosunu genişletmek adına suya indirdiği feribotların ismi için internet sitesi üzerinden anket başlattı. Ankette seçenek olarak Kadifekale, Pagos, Barış 35, Fazıl Say, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet seçenekleri sunuldu. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Pagos seçeneğine tepki göstererek, “Rum bir ismin yerine şehit polis memurumuz Fetih Sekin’in ismini koyalım" açıklamasını yaptı. Tepkiler üzerine, İzmir BŞB konu ile ilgili ankete Fethi sekin ismini de ekledi. Anket sayfasına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Peki Fethi sekin kimdir? Ayrıntılar haberimizde...

20-02/16/sekin-kopya.jpg

FETHİ SEKİN KİMDİR?

Fethi Sekin, İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017 tarihinde, PKK mensupları tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düştü. PKK'nın düzenlediği saldırı sırasında, cesaretiyle teröristlere ateş açarak olası bir facianın önüne geçti. Fethi Sekin, 1973 yılında Elazığ’ın Baskil ilçesinin Doğancık köyünde hayata gözlerini açtı. Eğitimini memleketi Elazığ'da tamamladı, ardından Polis Meslek Yüksekokulu’nu kazandı. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’ndan 1995'te mezun oldu. Sekin’in ilk görev yeri Kilis'ti. Daha sonra Bingöl’e atanan Sekin, 1999-2002 yıllarında burada görev yaptı. Bingöl’den sonra İzmir’e tayin olan Sekin, yaklaşık 9 yıl adliye önünde görev aldı.

FETHİ SEKİN FACİAYI ÖNLEDİ

Fethi Sekin, 5 Ocak 2017'de, PKK'lı hainlerin Adliye'nin C kapısına yaklaşarak yapmayı planladıkları saldırıyı engelledi. Sekin, yanlarında 2 kalaşnikof, RPG-7 roketatar ve 8 mühimmatı, el bombaları bulunan teröristleri açtığı ateşle geri püskürttü. Canı pahasına çok sayıda insanın yaşamını kurtardı. Evli ve 3 çocuk babası olan Fethi Sekin, memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. Hain saldırıda Sekin ile adliye personeli Musa Can da hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist ise olay yerinde öldürüldü.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN