Jandarma Genel Komutanlığı 1000 öğrenci alımı başvuru tarihleri ne zaman? İşte Jandarma'ya alınacak bin öğrenci için başvuru şartları

Jandarma Genel Komutanlığı 1000 öğrenci alımı başvuru tarihleri ne zaman? İşte Jandarma'ya alınacak bin öğrenci için başvuru şartları

Jandarma Genel Komutanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu 1000 öğrenci alımı yapılacağı duyurdu. Gelen bu son dakika haberinin ardından, ‘Jandarma Genel Komutanlığı 1000 öğrenci başvuru şartları ne? Başvurular ne zaman başlayacak? Ne zaman bitecek?’ soruları gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Jandarma Genel Komutanlığı, öğrenci alımı için başvuruların yalnızca, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet siteleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden gerçekleşeceğini bildirdi.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 1000 ÖĞRENCİ ALACAK

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim-öğretim görecek, Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak 1000 öğrenci alımı yapılacak.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 1000 ÖĞRENCİ BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 3 Temmuz- 3 Ağustos 2020 tarihlerinde internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvuruların başlama ve bitiş saatleri, temin koşulları ve diğer detaylar; www.jsga.edu.tr ve www.jandarma.gov.tr adreslerinde bulunan “2020 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Öğrenci Başvuru Kılavuzu’nda belirtildi.

Başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adreslerinden erişilebilecek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla mobil imza, e-devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, e-imza ya da internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile 3 Temmuz-3 Ağustos 2020 tarihlerinde giriş yapılacak.

Başvurusu kabul edilerek sınavlara girme hakkı elde eden aday listesinin ve sınavlarla alakalı uygulama esasları, sınav tarihi, sınav merkezi ve diğer tüm duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet sitesinden paylaşılacak. Başvuru kılavuzları okunmadan, internet ortamında başvuru yapılması önerilmiyor.

Başvuru sırasında yapılabilecek yanlış kodlamalar ve yanlış beyanlardan, ilanların takip edilmemesinden ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlardan adayın sorumlu olduğu anımsatıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI

a. Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

e-Başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden

b. Başvurular, 03 Temmuz 2020 günü başlayıp, 03 Ağustos 2020 günü saat 17:00’de sona erecektir.

c. Adayların “Başvuru Kılavuzunun” tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir.

ç. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza,

e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER:

a. T.C. vatandaşı ve erkek olmak,

b. Lise veya dengi okullardan mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olmak veya denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olmak,

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu olmak) (Mahkeme kararı ile yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınır. Bu husus, sınavlar ve kayıt-kabul işlemleri sırasında kontrol edilecektir.)

ç. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

d. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

e. www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adreslerinde yayımlanan “2020 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Öğrenci başvuru kılavuzu’nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN