Kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini protesto etti

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini protesto etti

İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle feshedilmesini protesto eden kadınlar Kadıköy'de bir araya gelerek, "Tek bir kararla bu haktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi toplumda bilinen adıyla da İstanbul Sözleşmesi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle feshedildi ve karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karara tepki gösteren kadınlar ülkenin dört bir yerinde eylem gerçekleştirdi. 

'BU HAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kadın örgütleri İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir araya geldi. Burada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklamayı Fidan Ataselim yaptı. Ataselim'in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bıkmayız yılmayız, nice hakkımızı bu meydanda kazandık. AKP’nin koltuğu nasıl titredi ki ne yapacaklarını şaşırmışlar. Eşitlik ve adalet kadınlarla gelecek. Bir gece yarısı çıkarılan kararı geri çektireceğiz. Kadınların yaşamakla beraber, daha eşit ve özgür yaşamasını da istiyoruz. Eşitliğe düşman, özgürlüğe düşman olanlar, İstanbul Sözleşmesi’ni feshedebileceğini düşünüyor. Tek bir kararla bu haktan asla vazgeçmeyeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN