Kamu spotları da 'siyasallaşacak'

Kamu spotları da 'siyasallaşacak'

Kamu Spotları Yönergesi'nde yer alan 'Kamu spotlarında siyasi parti logolarına ve siyasi figürlere yer verilemez' ifadesi değiştirildi. 'Siyasi figürler' ifadesi kaldırılarak, kamu yararına çekilen reklamlarda siyasilerin de yer almasının önü açıldı.

Kamu Spotları Yönergesi'nde yer alan 'Kamu spotlarında siyasi parti logolarına ve siyasi figürlere yer verilemez' ifadesi değiştirildi.

Değişikliği yorumlayan RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı "Spotlara siyasi figürlerin yerleştirilmesinin önünün açılması, kamu spotlarının iktidar partisinin veya başkaca partilerin PR, reklam propaganda aracına dönüşmesi demektir" dedi.

"KURULUN RET KARARI SONUÇ YARATMAYACAK"

Taşcı, kamu spotlarının yayımlanması konusunda yetkinin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'de olacağını belirterek şunları kaydetti: "Hem kamu yararına hem de spotun ivediliğine RTÜK Başkanı tek başına karar verecek ve kamu spotu yayınlanacak. Üst kurula ise daha sonra getirilecek. O zaman kurul reddetse bile bir hafta içinde spot yayınlanmış olacak. Kurulun ret kararı sonuç yaratmayacak.

"TEK SÖZ SAHİBİ OLACAK"

Bu doğrudan doğruya Üst kurulu devre dışı bırakmaktır. Başkan her şeyi 9 kişilik üst kuruldan daha iyi bilecek, tek söz sahibi olacak. Bu yaklaşım üst kurulun çalışma usulüne aykırıdır. Zaten üst kurul acil durumlarda duyarlılık gösteriyor ve olağanüstü kararlara imza atıyor. Amaç ‘ivedi’ diyerek siyasi figür ve propaganda içerikli kamu spotlarını kurula bile getirmeden, başkan kararıyla yayınlatmak. Tüm bunlar parti propagandasını bedavaya getirme adımlarıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN