Kanada'da korona vakaları 1 milyonu aştı

Kanada'da korona vakaları 1 milyonu aştı

Kanada'da Kovid-19 vaka sayısı bir milyonu aştı. Kanada Halk Sağlığı Ajansı Başkanı Dr. Theresa Tam, varyant vakalarındaki artışa ve aşılamanın yavaş ilerlemesine işaret ederek normale dönüşün yakın bir ihtimal olmadığını dile getirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Kanada'da da kovid-19 vakaları artış gösteriyor. Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkede son bir haftada 45 bin 902 yeni vaka tespit edildi. Bu yeni vakalarla birlikte ülke genelinde toplam vaka sayısı 1 milyon bin 651’e çıktı. Aynı dönemde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 228 artarak 23 bin 51'e yükseldi. 

Kanada'da bugüne dek 27 milyon 987 bin 55 kişiye Kovid-19 testi uygulandı. Toplam 6 milyon 188 bin 751 kişiye ilk doz Kovid-19 aşısı uygulanırken, tam aşılama uygulanan kişi sayısı 704 bin 338 oldu.

Kanada Halk Sağlığı Ajansı Başkanı Dr. Theresa Tam, varyant vakalarındaki artış ile aşılamanın yavaş ilerlemesine atıfta bulunarak "Salgında normale dönüş yakın bir ihtimal değil" dedi.

Ülkenin en kalabalık eyaleti Ontario'da endişe verici tüm vakaların yüzde 67'sini varyantların oluşturduğunu belirten Dr. Tam, Kanada'da etkili olmaya başlayan B117, B1351 ve P1 varyantlarının potansiyel olarak hastaneye yatışları ve yoğun bakımda kalış süreleri dahil bir dizi ciddi gelişmeyi tetikleyebileceğine dikkati çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN