Kanada'da koronavirüs vakaları yükselişe geçti

Kanada'da koronavirüs vakaları yükselişe geçti

Koronavirüs vakaları son iki haftada yükselişe geçti. Kanada Halk Sağlığı Ajansı Başkanı Dr. Theresa Tam, "Bugünkü rakamlar, aylar süren fedakarlıktan sonra cesaret kırıcı" açıklamasında bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Kanada'da hayatını kaybedenlerin sayısında artış meydana geldi.

Kovid-19 nedeniyle son bir haftada hayatını kaybedenlerin sayısını açıklayan Kanada Federal Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre ölenlerin sayısı 180 artarak 22 bin 643'ten 22 bin 823'e yükseldi. Kovid-19 vaka sayısı da 25 bin 232 artarak 930 bin 517'den 955 bin 749'a çıktı.

Salgın sürecinin başından beri Kovid-19'a yakalanan ve tedavi görerek iyileşenlerin sayısı da 892 bin 959 olarak açıklandı. 

'AYLAR SÜREN FEDAKARLIKTAN SONRA CESARET KIRICI'

Kanada Halk Sağlığı Ajansı Başkanı Dr. Theresa Tam, yeni modelleme ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgını nedeniyle aylardır sürdürülen çabaların, basit ihmalkarlıklara kurban edilmemesi çağrısında bulunan tam "Mevcut önlemlerin artırılmaması ve bulaşıcı varyantların yayılmaya devam etmesi halinde ülke genelinde Kovid-19 vakalarının yeniden ama bu kez daha büyük bir diriliş sergilemesi kaçınılmazdır" dedi.

Tam, son iki haftada günlük vaka sayılarının arttığını belirtti ve "Bugünkü rakamlar, aylar süren fedakarlıktan sonra cesaret kırıcı. Günlük vaka sayıları son iki haftada yüzde 30'dan fazla arttı. Kanada'daki her 100 vakada virüs, 100'den fazla kişiye bulaştı. Kovid-19 insidansı genel olarak 20 ila 39 yaş grubundakiler arasında en yüksek ve daha yaşlı Kanadalılar arasında azalmıştır" dedi.

Kanada'da bugüne kadar 27 milyon 118 bin 51 kişiye Kovid-19 testi, 4 milyon 773 bin 568 kişiye ilk doz Kovid-19 aşısı uygulandı. Ülke genelinde toplamda 656 bin 691 kişiye aşı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN