Karamollaoğlu'ndan Almanya'ya 'baskın' tepkisi

Karamollaoğlu'ndan Almanya'ya 'baskın' tepkisi

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Libya'ya giden Türk gemisinin hukuk dışı aranmasına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, AB’nin çifte standartlı yaklaşımını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Libya'ya giden Türk gemisinin hukuk dışı aranmasını kınayarak, "Bu durum AB'nin çifte standartlı yaklaşımını bir kere daha ortaya koydu." değerlendirmesinde bulundu. 

Karamollaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Libya'ya yardım malzemesi taşıyan Türk gemisinin, bir Alman fırkateyni tarafından durdurularak hukuksuz bir şekilde aranmasını şiddetle kınadığını bildirdi. 

Karamollaoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Bu durum AB'nin çifte standartlı yaklaşımını bir kere daha ortaya koydu. Türkiye'nin Libya'nın meşru hükümeti ile olan ilişkilerini koruması ve sürdürmesi en doğal hakkıdır.

Bölgede barış ve huzur ancak hakkaniyet ölçüsünde uygulanacak politikalarla sağlanabilir. Eğer AB de bölgede barış ve huzuru hakikaten sağlamak istiyorsa bunu Türkiye'yi yok sayarak gerçekleştiremeyeceğini idrak etmek zorundadır." 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN