Altuğ Karataş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte hayatı

Altuğ Karataş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte hayatı

Enerji verimliliği üzerine ihtisas yapan Altuğ Karataş, birçok şirkete Türkiye'nin enerji yoğunluğunun düşürülmesi üzerine danışmanlık, denetleme, proje yönetimi hizmeti verdi. VAT Enerji'de genel müdür olan deneyimli isim, sektörel tecrübesi dışında birçok sivil toplum kuruluşunda görev yapıyor. İşte, Altuğ Karataş biyografisi...

Kurucusu olduğu VAT Enerji ile şirketlere enerji verimliliği ve enerji mühendisliği üzerine danışmanlık hizmeti veren ve projeler geliştiren Altuğ Karataş, Endüstri Radyo'da her hafta enerji verimliliği üzerine program hazırlayıp sunuyor. Türkiye'deki ilk ve tek enerji verimliliği konulu olan programda görüşlerini ve öngörülerini kamuoyuyla paylaşıyor.

2022-01-29-165833.jpg

ALTUĞ KARATAŞ'IN HAYAT HİKAYESİ

1978 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

İlk orta ve lise öğrenimini İstanbul'da okudu. Lisans eğitimini Yıldız teknik üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Ana Bilim Dalında tamamladı. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi'nde işletme üzerine yaptı.

Dil eğitimi ve çalışma amacıyla bir süre ABD'de yaşadı.

Altuğ Karataş, 2001 yılında Universal Kazan'da satış mühendisi olarak iş hayatına başladı. Daha sonra ihracat sorumlusu olarak Almanya, ABD, İtalya, Romanya, Rusya, Irak, Suriye, BAE, Mısır, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerde fuar ve satış organizasyonu faaliyetlerini yürüttü.

2006 yılında enerji verimliliği sektörüne giriş yaptı, Türkiye'de birçok enerji verimliliği ve enerji tasarruf projelerini gerçekleştirdi.

Atık ısıdan geri kazanım, buhar sistemleri, basınçlı kaplar, basınçlı hava sistemleri, yüksek verimli soğutma, enerji üretim santralleri ve kojenerasyon ile enerji verimliliği üzerine projeler gelliştirdi.

Altuğ Karataş, enerji yönetimi ve enerji geri kazanımı konusunda çeşitli endüstriyel şirketlerde danışmanlık ve etüt faaliyetleri yürüttü.

Türkiye'de yeni olan 'enerji performansına dayalı yatırım modeli'nin uygulamalarını gerçekleştirdi. Sektörde edindiği tecrübeleri basında ve seminerde paylaştı.

Türkiye'nin enerji yoğunluğunun düşürülmesi üzerine danışmanlık, denetleme, proje yönetimi çalışmaları ile hizmet verdi.

Verimlilik Artırıcı Teknolojiler (VAT) Enerji AŞ'de genel müdürlük görevini sürdüren Altuğ Karataş, aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Enerji ve Maden Sektör Kurulu Başkan Yardımcısıdır.

ÖZEL YAŞAMI

1978 doğumlu olan Altuğ Karataş, 2022 yılı itibarıyla 44 yaşındadır.

Altuğ Karataş evli ve bir kız babasıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @altugkaratas, Twitter'da @altugkaratas, Facebook'ta @murataltugkaratas, Youtube'da @altugkaratas, Linkedin'de @altugkaratas kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Kişisel internet sitesi www.altugkaratas.vat.com.tr adresidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN