Aysel Demirel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Aysel Demirel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

2017 yılından bu yana Danıştay üyesi olarak görev yapan Aysel Demirel, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğine seçildi. İşte, Aysel Demirel'in hayat hikayesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atamasıyla 2014 yılında Türkiye'nin ilk başörtülü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi olan Aysel Demirel, 2017 yılında Danıştay üyeliğine atandı. Deneyimli hukukçu, 2021 yılında HSK üyeliğine getirildi. HSK'nın yeni üyelerinin isimleri şöyle: Ergün şahin, Hamit Kocabey, Aysel Demirel, Bilal Temel, Ömür Topaç, Sinan Esen, Cumhur Şahin.

AYSEL DEMİREL'İN HAYATI

27 Kasım 1968 tarihinde dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 53 yaşındadır.

Lise eğitimini Bursa İmam Hatip Lisesi'nde okudu. Önlisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik bölümünü tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisans mezunu oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında yüksek lisans eğitimi aldı.

1996 yılında avukatlık stajını tamamlayan Aysel Demirel, 1997 yılından itibaren İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak kurucusu bulunduğu AveNu Hukuk Bürosu'nda serbest avukatlık ve hukuki danışmanlık yaptı.

dgnygplxgambobp.jpg

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Ekim 2014 tarihinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliğine seçildi.

Türkiye'nin ilk başörtülü HSYK üyesi olan Aysel Demirel, 2017'deki halk oylaması sonrasında HSYK üyeliği görevi sona erdi ve 19 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Danıştay üyeliğine atandı.

Aysel Demirel, 25 Mayıs 2021 tarihinde TBMM'de yapılan oylama sonucu Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğine getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN