Cem Uzan kimdir, kaç yaşında, nereli, şu anda ne iş yapıyor, eşi kim? İşte hayat hikayesi

Cem Uzan kimdir, kaç yaşında, nereli, şu anda ne iş yapıyor, eşi kim? İşte hayat hikayesi

Eğitimini yurt dışında tamamladıktan sonra bir süre babası Kemal Uzan'ın yanında ticaretle uğraşan Cem Uzan, daha sonra Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star TV, ilk müzik kanalı Kral TV ve ilk özel radyo istasyonu Süper FM'i kurdu. 2002 yılında Genç Parti'yi kuran ünlü iş insanı, hakkında açılan davalar nedeniyle 2009 yılında Fransa'ya yerleşti. İşte, Cem Uzan biyografisi...

90'lı ve 2000'li yılların ticaret ve medya sektörüne damga vuran Uzan ailesi için 2002 yılında Cem Uzan'ın siyasete girmesiyle bir dönüm noktası oldu. 2002 genel seçimlerinin kaderini belirleyen Cem Uzan liderliğindeki Genç Parti, TBMM'ye giremese de dönemin iktidarı AK Parti'ye yönelik sert muhalefetiyle gündemde yer aldı. Uzan ailesine ait şirketlere 2004 yılında sonra çeşitli gerekçelerle devlet tarafından el konulurken, aile üyeleri yurt dışına çıkmak zorunda kaldı.

cem-uzanin-babasi-kim-abisi-kim.jpg

CEM UZAN'IN HAYATI

20 Aralık 1960 tarihinde Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde dünyaya geldi. Cem Uzan aslen Boşnaktır. Tam adı Cem Cengiz Uzan'dır.

Annesinin adı Melahat Uzan'dır, iş insanı babasının adı Kemal Uzan'dır. 'Hakan' adında bir erkek kardeşi vardır.

Cem Uzan, liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde okudu. Lisans eğitimini ABD'de Pepperdine Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.

Mezuniyetinin ardından Suudi Arabistan'da babasının inşaat firmasının işlerinde çalıştı. Askerlik görevini 1986 yılında Burdur'da yaptıktan sonra iş hayatına yoğunlaşan Cem Uzan, Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star TV'yi ve telekomünikasyon şirketi TELSİM'i kurdu. Medya grubuna daha sonra Türkiye'nin ilk müzik televizyonu Kral TV'yi ve Türkiye'nin ilk özel radyosu Süper FM'i dahil etti.

Kurucusu olduğu Star gazetesinin ilk sayısında promosyon olarak okuyucularına ücretsiz Pringles marka patates cipsi verdi.

Cem Uzan, iş hayatı yıllarının başında İstanbulspor ve Adanaspor'u satın alarak bir süre futbolla ilgilendi. Bir ara Galatasaray başkanlığına aday olacağını açıkladı fakat bu gerçekleşmedi.

Sonraki yıllarda enerji sektöründe yatırımlar yaparak baraj kurma çalışmalarını yürüttü. Bu yıllarda vergi rekortmenleri arasında yer aldı.

cem-uzan-genc-partiyi-ne-zaman-kurdu.jpg

SİYASİ HAYATI

Cem Uzan, 2002 yılında iş hayatını bırakıp siyasete atıldı. Kurucusu olduğu ve genel başkanlığını üstlendiği Genç Parti, girdiği ilk seçimde yüzde 7.5 oy oranına ulaştı. Bu sonuç büyük bir başarı olarak kabul edildi fakat yüzde 10 barajını aşamadığı için TBMM'ye giremedi.

2004 yılında sahibi olduğu medya grubuna ve İmar Bankası'na, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından dolandırıcılık gerekçesiyle el kondu.

2007 genel seçimi öncesi propaganda sürecindeki; "Mazot 1 TL olacak!", "Fındık 8 TL olacak!" ve "Dokunulmazlıklar kalkacak!" benzeri sloganları kamuoyunda çok konuşuldu.

Cem Uzan ve partisinin hızlı yükselişi, iktidar partisiyle arasında mücadelenin de başlamasına yol açtı. Bu kavga sonucu yurt dışına çıkan Cem Uzan, 2009 yılında Fransa'ya yerleşti.

Sağlık sorunları ve çocuklarına verdiği sözlerden dolayı 2019 yılında siyaseti bıraktı. Bir röportajında, "Siyasi bir kimliğim yok, siyasi bir niyetim yok. Tabii büyük konuşmamak lazım zamanın ne getireceği belli olmaz" diye konuştu. Genç Parti'nin yeni başkanı, kardeşi Hakan Uzan oldu.

cem-uzan-fatih-terim-galatasaray.jpg
Cem Uzan (en solda) ve Fatih Terim (ortada)

ÖZEL YAŞAMI

1960 doğumlu olan Cem Uzan, 2022 yılı itibarıyla 62 yaşındadır.

1981-1997 yılları arasında iş insanı Feyyaz Berker'in kızı Şebnem Berker ile evli kaldı. Bu evliliğinden 'Sinan Kemal' ve 'Dilara Gizem' adlarında iki çocuğu oldu. 1997-2009 yılları arasında yarış pilotu Renç Koçibey'in kızı Alara Zeynep Koçibey ile evli kaldı. Bu evliliğinden de 'Emre Renç' ve 'Yasemin Paris' adlarında iki çocuğu oldu. 2012 yılında takı tasarımcısı Fanny Blanchelande ile evlendi.

Cem Uzan, Galatasaray taraftarıdır.

Ana dili Türkçenin yanı sıra iyi seviyede Almanca, Fransızca ve İngilizce konuşabiliyor.

Cem Uzan 1.83 cm boyunda, 79 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @cemuzan, Twitter'da @uzancc, Youtube'da @CemUzan1 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN