Defne Joy Foster kimdir? Ne zaman ve neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

Defne Joy Foster kimdir? Ne zaman ve neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

Müzik kanallarında sunuculuk yaparak adım attığı medya kariyerinde oyunculuk da yapan Defne Joy Foster, 'Sihirli Annem' dizisinde 'Eda' karakteriyle özdeşleşti. Kral TV'den NTV'ye, Kanal 7'den TV8'e birçok kanalda çeşitli eğlence ve haber programları sunarak hafızalarda yer edindi. İşte, Defne Joy Foster biyografisi...

Defne Joy Foster, vefat ettiği 2011 yılında son röportajını gazeteci Nazenin Tokuşoğlu'na verdi. Babası ABD'li olmasına karşın kendini Türk hissettiği için Türkiye'de yaşamayı tercih ettiğini belirten merhum oyuncu, ABD'ye gittiğinde kendini siyahi hissettiğini, Türkiye'de ise beyazlardan bir farkı olmadığını dile getirdi. Melez olmasının hayatta zorluklara neden olduğu sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Çocukken çok çektim. Çocuklar çok uğraşırdı, dalga geçerlerdi. Belki de bu sayede hazır cevap oldum. Mesela, 'Yağmur yağıyor seller akıyor Arap kızı camdan bakıyor'u toplanıp söylerlerdi, canım sıkılırdı. Sonra onları incelemeye başlardım 'Ben bunu nereden vururum?' diye."

defne-joy-foster-in-olumuyle-ilgili-yurutulen-sorusturmaya-takipsizlik-karari-974950-5.jpg

DEFNE JOY FOSTER'IN HAYATI

2 Eylül 1975 tarihinde Adana'nın İncirlik ilçesinde yer alan NATO Hava Üssü'nde dünyaya geldi. Annesi Hatice Nayman'dır, babası NATO subayı ABD'li Steve Foster'dır.

Çiftin boşanmasıyla babası memleketi ABD Alabama'ya giderken Defne Joy Foster, annesinin yanında hayatını sürdürdü. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de okudu. İzmir Fatih Lisesi'nden mezun oldu.

1996 yılında Kral TV'de VJ olarak ilk kez kamera karşısına geçen Defne Joy Foster, daha sonra çeşitli müzik kanallarında sunuculuk yaptı. Ardından oyunculuğa başladı. İlk kez 1997 yılında 'Ruhsar' dizisinde konuk oyuncu oldu.

2003-2006 yılları arasında 'Sihirli Annem' dizisinde oynadığı 'Eda' karakteriyle hafızalarda yer edindi.

TV8'de yayınlanan 'Bir İş İçin Lazım' adlı programını Cemil Büyükdöğerli ile birlikte sundu. TRT'de yayınlanan 'Çeyiz Şov' programının sunuculuğunu üstlendi. Kanal 7'de 'Zula' adlı programı sundu.

2010-2011 yıllarında Acun Ilıcalı'nın sunduğu ve yapımını üstlendiği 'Yok Böyle Dans' programına yarışmacı olarak katıldı.

Çalıştığı dizi setinde görüntü yönetmeni olarak çalışan İlker Yasin Solmaz ile 2008 yılında dünyaevine girdi. Bu evliliğinden 'Can Kılıç' (d.2009) adında bir oğlu oldu.

Eşiyle birlikte iki yıl Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin turizm beldesi Asos'ta bir otel işletti.

020220211642575303334-001.jpg

DEFNE JOY FOSTER'IN ÖLÜMÜ

Defne Joy Foster, 2 Şubat 2011 tarihinde İstanbul Kadıköy Caddebostan'da gazeteci-yazar Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın evinde astım krizine bağlı kalp krizi nedeniyle 35 yaşında hayatını kaybetti.

15 ayrı adli tıp uzmanının oybirliğiyle kesinleşen raporda, astım hastası olan Defne Joy Foster'ın ölümünün, kanında bulunan ilaçların yan etkilerine bağlı olarak, aldığı alkolün kolaylaştırıcı etkisiyle gerçekleştiği vurgulandı.

Defne Joy Foster'ın annesi Hatice Nayman'ın, o gün yanında bulunan Kerem Altan'ın ambulansı geç çağırarak kızının ölümüne neden olduğu iddiası ise raporda desteklenmedi.

Erken müdahale edildiği takdirde Defne Joy Foster'ın kurtulup kurtulamayacağı konusunda tıbben görüş belirtilemeyeceği ifade edilen raporda, "Bütün acil durumlarda erken müdahalenin önemli olduğu tıbben bilinmekle beraber bu vakada erken müdahale edildiği takdirde kişinin kurtulup kurtulmayacağı hususunda kesin bir görüş belirtmenin tıbben mümkün olmadığı oy birliğiyle mütalaa olunur" denildi.

Defne Joy Foster'ın cenazesi İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

55ea4392f018fbb8f874c22d-001.jpg
İlker Yasin Solmaz, Can Kılıç Solmaz, Defne Joy Foster / 2009

DEFNE JOY FOSTER DİZİLERİ

1997 - Ruhsar (Konuk Oyuncu)
2000 - Beyaz Yalanlar
2000 - Dadı (Konuk Oyuncu)
2003-2006 - Sihirli Annem
2006 - Selena (Pandora)
2007 - Hayal ve Gerçek

DEFNE JOY FOSTER TV PROGRAMLARI

* Zula
* Uzman Avı
* NTV Yeşil Ekran
* Bir İş İçin Lazım
* Çat Kapı
* Çeyiz Show

DEFNE JOY FOSTER TV YARIŞMALARI

2002 - Altıncı His (Takım Kaptanı)
2010-2011 - Yok Böyle Dans (Yarışmacı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN