Ece Seçkin'in müzik uğruna bıraktığı mesleğini duyanlar şaşkın: Yazık etmiş!

Ece Seçkin'in müzik uğruna bıraktığı mesleğini duyanlar şaşkın: Yazık etmiş!

Ailesinin desteğiyle çocuk yaşlarda müzikle iç içe büyüyen Ece Seçkin, bale ve şan dersleri aldı. Üniversitede hukuk eğitimi aldığı sırada müzisyen Ozan Doğulu ile tanıştıktan sonra kariyerinde yeni bir sayfa açan ünlü şarkıcı, 2011 yılından şöhret basamaklarını çıkmaya başladı. İşte, Ece Seçkin biyografisi...

2020 yılında verdiği bir röportajda kendini 'Türkçe popun prensesi' olarak tanımlayan Ece Seçkin, "Kişisel olarak hangi dönemi seviyorsunuz en çok, Türkçe popta en sevdiğiniz şarkılar neler?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"90'lı yılların çocuğuyum ancak 2000'li yılların yerli ve yabancı hit'lerini hiçbir şeye değişmem. O şarkılarla büyüdüm cçünkü. Evde MTV açıktı hep. Klipleri izlerdim, ağzım açık dünyayı takip ederdim. Britney Spears, Christina Aguilera, Beyonce gibi yıldızlara hayrandım o yıllarda. Onların da en çarpıcı işlerini yaptıkları dönemdi. O yüzden favorim 2000'ler dünya hit'leri."

Başak burcu olduğunu vugulayan sevilen şarkıcı, "Maalesef obsesifim temizlik konusunda. Yakın çevrem ve ailem bilir. Zamanında buradan Amerika'ya nevresim ve çatal bıçak takımı taşıdığım günlerim oluyordu. Ama şimdi biraz kontrol altına almaya çalışıyorum. Başak burcu olmanın güzel tarafları da var, işinize çok titizleniyor, detaycı yaklaşıyorsunuz. Yorucu olsa da artıları büyük oluyor" diye konuştu

ece-seckinin-en-guzel-sarkilari.jpg

ECE SEÇKİN'İN HAYAT HİKAYESİ

12 Eylül 1991 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Ece Seçkin aslen Balıkesirlidir. Ailesinin tek çocuğudur.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul'da okudu. Lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ikinci yılında bıraktı. Ece Seçkin lise mezunudur.

Müzik hayatına 3 yaşındayken, piyano öğretmeni olan annesiyle birlikte başladı. Piyano ve solfej üzerine müzik çalışmalarını sürdürürken, 1998 yılında girdiği konservatuvar sınavında piyano bölümünü birincilikle kazandı.

Müziğe olan tutkusunun yanı sıra Filiz Coşkuner'den bale ve dans eğitimi aldı. Lise yıllarında kendi kurduğu müzik grubunun solistliğini yaptı.

Okul yıllarında katıldığı çeşitli müzik yarışmalarında dereceye giren Ece Seçkin, 2006 yılında Levent Arslan'dan şan dersi aldı.

ece-seckin-kilo-kac.jpg

MÜZİK KARİYERİ İÇİN HUKUK EĞİTİMİNİ YARIM BIRAKTI

2010 yılında akademik alanda başarı elde etmek amacıyla üniversiteye giriş sınavında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tercih etti ve kazandı.

2011 yılında Ozan Doğulu ile tanışması müzik hayatında dönüm noktası oldu. Hayatında yeni bir sayfa açmak için üniversite eğitimini ikinci sınıfta bırakan Ece Seçkin, 1,5 yıllık yoğun bir çalışmanın ardından Ozan Doğulu prodüktörlüğünde 2012 Ağustos ayında 'Bu Ne Yaa' adlı ilk albümünü çıkararak müzik dünyasına adım attı.

Türkiye'de ilk defa 50 kişilik ekibin görev aldığı 'Bu Ne Yaa' şarkısının video klibinin yönetmenliğini Murad Küçük üstlendi.

ece-seckin-boyu-kac.jpg

ALTIN KELEBEK ÖDÜLÜ ALDI

Ece Seçkin, 2014 yılında 'Şok Oldum' ile yeniden müzikseverlerle buluştu. Şarkının video klibi için 1 ay öncesinde dans provalarına başlayan Ece Seçkin'e klip çekimleri sırasında 4 dansçı ve 40 kişilik teknik ekip eşlik etti.

2013 yılında 40.'sı gerçekleşen 'Altın Kelebek' ödüllerinde yapılan oylama sonucunda 'En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı' seçilerek müzik sektöründe en genç Altın Kelebek ödülüne sahip ismi oldu.

2014 yılında Ozan Doğulu'nun '130 BPM Moderato' adlı albümünde yer alan 'Hoşuna mı Gidiyor?' şarkısıyla beğeni topladı. Aynı şarkıyla Youtube'da 135 milyondan fazla izlenerek o yıl en çok izlenen videoları arasına girdi.

ece-seckin-dekolte-frikik.jpg

İNGİLİZCE ŞARKI YAPTI

2015 Mayıs ayında 'Aman Aman' adlı maxi single'ı yayınladı. İlk klibini albümle aynı adı taşıyan 'Aman Aman'a çekti. Video klibi Murad Küçük tarafından İstanbul sokaklarında çekildi.

Ece Seçkin, yeni maxi single çalışması öncesi 2016 Mart ayında 'Kolpa' grubuyla 'Hoş Geldin Ayrılığa' şarkısında düet yaptı. 2016 Temmuz ayında dünyaca ünlü şarkıcı Baby Brown ile 'Wet' adlı İngilizce bir şarkı seslendirdi.

Aynı yıl 'Zamanım Yok' isimli yeni maxi single çalışmasını piyasaya sürdü. İlk video klibini Murad Küçük yönetmenliğinde 'Adeyyo' şarkısına çekti. 18 kamyon beyaz kum ve 16 dev palmiye kullanılarak Kilyos sahillerinde kurulan sette çekilen klipte Ece Seçkin, bir Amazon kadınını oynadı.

ece-seckin-nasil-ne-zaman-unlu-oldu.jpg

AŞI KARŞITI OLDUĞUNU AÇIKLADI

Ece Seçkin, koronavirüs hastalığına karşı yaptırdığı ikinci doz aşıdan sonra amansız hastalığa yakalandığını duyurdu. 2022 Aralık ayında, bir süredir tedavi gördüğünü aktaran ünlü şarkıcı, hastalığının Kovid-19 aşısından kaynaklandığını ileri sürerek, bugüne kadar aşı olmayan kişileri cahillikle suçladığı için özür diledi.

Koronavirüs salgınına karşı Biontech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin'in, "3 doz yeterli değil" sözlerini Twitter hesabından yayınlayan Ece Seçkin, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Bir daha yemeyiz o yalanları. 2. doz covid aşısından sonra hayatımın nasıl karardığını tedavim bittikten sonra anlatacağım. Etrafımdakilere aşı baskısı yaptığım için de vicdan azabı çekiyorum. Aşı seviciliğime maruz kalan ve aşı olmadığı için cahillikle suçladığım herkesten özür dilerim."

ece-seckin-hangi-takimli.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1991 doğumlu olan Ece Seçkin, 2022 yılı itibarıyla 31 yaşındadır ve bekardır.

2021 yılında uçak pilotu Çağrı Terlemez ile evlendi.

Ece Seçkin 1.55 metre boyunda, 49 kilo ve başak burcudur.

Fenerbahçe taraftarıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @eceseckin, Twitter'da @EceSeckinCom kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ece-seckin-evli-mi-esi-kim.jpg

ECE SEÇKİN ALBÜMLERİ

2012- Bu Ne Yaa
2015 - Aman Aman
2016 - Zamanım Yok

ECE SEÇKİN SINGLE ŞARKILARI

2014- Şok Oldum
2018 - Dibine Dibine
2019 - Geçmiş Zaman
2020 - Acayip İyi
2021 - Yastık
2021 - Zafer İçin Doğanlar
2022 - Sen Hala Ordasın
2022 - Güzelim

ECE SEÇKİN'İN KONUK OLDUĞU ALBÜMLER

2014 - Hoşuna mı Gidiyor? (Ozan Doğulu ile birlikte - 130 Bpm Moderato)
2016 - Hoş Geldin Ayrılığa (Kolpa ile birlikte - Zamanım Yok)
2016 - Wet (Ozan Doğulu & Baby Brown ile birlikte - WET)
2017 - O La La (Sinan Ceceli ile birlikte - Söyle)
2017 - Sayın Seyirciler (Ozan Doğulu ile birlikte - 130 Bpm Forte)
2018 - Vazgeçtim (Yıldız Tilbe'nin Yıldızlı Şarkıları)
2019 - Nos Fuimos Lejos (Descemer Bueno, Enrique Iglesias, El Micha ile birlikte - Nos Fuimos Lejos)
2019 - Benjamins 3 (Rozz Kalliope - Benjamins 3)
2020 - Anlayamazsın (Sinan Akçıl ile birlikte - Piyanist)
2021 - Bon Voyage (Faruk Sabancı - Bon Voyage
2022 - Ağladın Ya (Sinan Akçıl ile birlikte - Piyanist 2)
2022 - Yeşil Su (Serdar Ortaç Şarkıları Vol. 1)
2022 - Karma (Anıl Piyancı, Genco Ecer - Karma)

ECE SEÇKİN FİLMLERİ

2018 - Kafalar Karışık (Konuk Oyuncu)
2018 - Cumali Ceber 2 (Konuk Oyuncu)

ECE SEÇKİN DİZİLERİ

2016 - Paramparça (Konuk Oyuncu)
2018 - Söz (Konuk Oyuncu)

ece-seckin-bikini.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN