İlyas Tetik kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

İlyas Tetik kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

Kült olmuş birçok şarkının ve albümün hazırlanmasında müzik yönetmeni olarak görev yapan İlyas Tetik'in 60 yaşında intihar ederek hayatına son verdiği öğrenildi. Müzisyenliğini yanı sıra keman virtüözü olan deneyimli isim, son olarak 'İstanbul'da Bir Keman' albümüyle kendi çalışmalarını derlemişti. İşte, İlyas Tetik biyografisi...

Türk sanat müziğinde sevilen eserlerde imzası olan İlyas Tetik, İstanbul Sarıyer'deki evinde intihar etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Usta müzisyen kariyerinde; Mahsun Kırmızıgül, Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Harika Avcı, Sibel Can, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Müşerref Akay, Gönül Akkor, Faruk Tınaz, Ahmet Kaya, Gönül Yazar, Ebru Gündeş, Petek Dinçöz, Şevval Sam gibi isimlerin albümlerinde müzik yönetmenliği yapmıştı.

maxresdefault-001.jpg

İLYAS TETİK'İN HAYATI

25 Eylül 1960 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi.

İlyas Tetik'in yönetmenliğini yaptığı ilk albüm, Tüdanya'nın 'Seni Sevmeyen Ölsün' adlı albümü oldu.

Bir yandan beste çalışmalarına da ağırlık veren deneyimli müzisyen, 'Seni Buldum Ya', 'Yıllarım', 'Hayatımı Yazsam Roman Olurdu', 'Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan', 'Bulunur Elbet' gibi çok sevilen eserlere imza attı.

Yılların getirdiği birikimi, Kalan Müzik etiketiyle yayınladığı ilk solo albümü 'İstanbul'da Bir Keman'da topladı ve birbirinden farklı tarzları kendi perspektifinden yansıttı.

İlyas Tetik, 4 Temmuz 2021 tarihinde 60 yaşında intihar ederek hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN