Geçim sıkıntısı 'ünlülerin kemancısı'nı intihara sürükledi

Geçim sıkıntısı 'ünlülerin kemancısı'nı intihara sürükledi

Ünlü keman virtüözü ve besteci İlyas Tetik Kovid sürecinde müzik dünyasına getirilen kısıtlamalar nedeniyle yaşadığı geçim sıkıntısı nedeniyle İstanbul’daki evinde intihar etti. Geçinebilmek için arabasını sattığı öğrenilen Tetik'in vefat haberinin ardından sosyal medyada birçok hayranı müzisyenlere destek verilmemesine isyan etti.

'Meşhur sanatçıların meşhur kemancısı’ olarak bilinen, keman virtüözü ve besteci 60 yaşındaki İlyas Tetik Sarıyer’deki evinde yaşamına son verdi. Tetik’i bulan ailesi hemen durumu polise bildirdi.

Ünlü bestecinin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Zeki Müren, Muazzez Abacı, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya, Ebru Gündeş gibi pek çok isimle çalışan sanatçının Kovid sürecinde müzik sektöründeki kısıtlamaların doğurduğu maddi kriz nedeniyle yaşamına son verdiği öğrenildi. Tetik’in salgın sürecinde geçimini satmak için arabasını sattığı belirtildi.

ÖLMEDEN 3 GÜN ÖNCE BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Sanatçının ölüm haberinin ardından Muazzez Ersoy, Işın Karaca, Ferhat Göçer, İsmail Altunsaray, Göksel, Soner Arıca gibi birçok sanatçı başsağlığı mesajı yayınlarken, sosyal medyada birçok kullanıcı müzik dünyasında artan intiharlara dikkati çekerek, sanatçılara yeterli desteğin verilmemesini eleştirdi. Tetik’in ölümünün ardından gündeme gelen haberlerde sanatçının yaşamına son vermeden 3 gün önce büyük bir üzüntü yaşadığı da iddia edildi.

02-001.jpgİlyas Tetik

PRENSİPTE ANLAŞTI SON ANDA İPTAL OLDU

Magazin Sortie'nin haberine göre, Bülent Ersoy ve Mustafa Keser'in sunacağı 'Benzemez Kimse Bize' adlı programdan teklif alan Tetik, ilk etapta prensipte anlaştı ancak çalışma son anda iptal oldu. Haberde Ersoy'un; yıllardır Muazzez Ersoy ile birlikte çalışan ve bayramda birlikte TV programı yapacaklarını öğrendiği usta bestecinin yalnız kendisiyle çalışma şartı koyduğu, Tetik'in “Söz verdim nasıl öyle bir şey yapabilirim' cevabının ardından Ersoy'un "Ya ben ya o" diyerek rest çektiği ve işin iptal olduğu iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN