Lincoln Henrique kimdir, kaç yaşında? Lincoln Henrique hangi takımlarda oynadı? Lincoln Henrique futbol kariyeri ve oynadığı takımlar

Lincoln Henrique kimdir, kaç yaşında? Lincoln Henrique hangi takımlarda oynadı? Lincoln Henrique futbol kariyeri ve oynadığı takımlar

Takımda teknik direktörlük görevine getirilen Jorge Jesus, transferi hızlandırdı. Bir süreden beri Lincoln Henrique transferini gerçekleştirmek için Santa Clara ile pazarlık yapan ve Porto ile kıyasıya bir yarış içinde olan sarı lacivertli ekip, transferi gerçekleştirdi ve 23 yaşında olan orta saha oyuncusunu rengine katmayı başardı. Fenerbahçe taraftarları, Jesus’un takımında görmek için ısrar ettiği solak yıldızın takıma katılmasının ardından Lincoln'ün kariyerini merakla araştırılmaya başlandı. Lincoln Henrique kimdir, nereden dünyaya geldi? Lincoln Henrique kaç yaşındadır, pozisyonu nedir ve hangi ekiplerde forma giymiştir? Detaylar haberimizde…

Lincoln, Gremio'dayken Brezilya'nın potansiyel yıldızları arasında yer alıyordu.

lincoln

Etkili oyuncunun tam ismi Lincoln Henrique Oliveira Dos Santos, 7 Kasım 1998 yılında Porto Alegre’de dünyaya geldi. Futbol hayatına Gremio altyapısında adım atan ve alt yaş gruplarında yeteneği ile göz dolduran Lincoln, 18 yaşında A takımına dahil oldu. Brezilya'nın potansiyel yıldızlarından biri olan solak oyuncu 2014-2015 sezonu içerisinde 2, 2015-2016 sezonundaysa 15 karşılaşmada 1 gol kaydetti.

fenerbahçe

Brezilya U17 takımının kaptanlığını yaptı

O zamanlar Brezilya U17 milli takımının kaptanı olan oyuncu, milli takım formasıyla çıkmış olduğu 11 karşılaşmada 4 gol kaydetti. Yüksek beklentilerle oynadığı ve dalgalı bir grafik sergilediği maçlarda kendisinden beklenen performansı karşılayamayan Lincoln, 2016-2017 sezonu içerisinde forma giydiği 10 mücadelede 1 asist katkı verdi.

lincoln henrique

Rizespor'da 53 numara verildi

2017-2018 sezonu içerisinde kiralık olarak kulüpten ayrılma kararına varan Lincoln, Türkiye'de Rizespor'a gitti. Rizespor’un ısrarları üzerine 19 yaşında olan oyuncu 420 bin euro kira karşılığında kiraladı. Çaykur Rizespor'a geçişi büyük ses getiren Brezilyalıya şehrin 53 numaralı plaka numarası sunuldu.

Rizespor ile Süper Lig'e yükselmeyi başardı

Karadeniz takımı için 20 karşılaşmada forma giyen Lincoln, 1. Lig’de 20. Hafta karşılaşmasında hat-trick yaptı. O karşılaşma sonucunda Rizespor, Gaziantepspor'u 5-1 mağlup etti. Rizespor'un Süper Lig'e yükseldiği sezonda üç gol ve iki asist yapan oyuncu, Gremio'ya geri dönmüştü.

lincoln

'Türkiye'de geçirmiş olduğum sezona tek kelimeyle harika'

Lincoln, Rize'den giderken şu sözleri söylemişti: ''Türkiye’de geçirmiş olduğum sezona tek kelimeyle harika diyebilirim. Brezilya dışındaki ilk deneyimim bundan daha iyi olamazdı! Beni ve ailemi saygı ve sevgiyle karşılayan inanılmaz Türk insanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Rizespor’a ayrıca teşekkür ediyorum, benim için sadece bir kulüp değil, aynı zamanda ikinci evim oldu. Takım arkadaşlarım her geçen gün gelişmem için bana destek ve moral verdiler. Ve hep birlikte hedefimiz olan Türkiye Süper Ligi'ne çıktık.''

Santa Clara Ekibinde Kendine Geldi

America-MG macerasına atılan oyuncu, Temmuz 2019 yılında bir defa daha transfer edildi ve tekrar çıkış yakalayacağı Portekiz kulübü Santa Clara'nın yolunu tuttu. 2019-2020'de 33 karşılaşmada 1 gol, 8 asist, 2020-2021 sezonu içerisinde 32 mücadelede 1 gol, 5 asist kaydeden futbolcu, 2021-2022 sezonundaysa 44 mücadelede 7 gol, 10 asist yaptı.

henrique

Jorge Jesus Etkisi

 Asıl mevkii 10 numara olan ancak aynı zamanda sol kanatta da oynayabilen Lincoln'ün şu anki piyasa değeri 5 milyon Euro’dur. Porto’da oyuncuyla çok ilgileniyordu ancak Brezilyalı yıldıza Jesus faktörünün ortaya girmesiyle imza attırmayı başardılar.

"Portekiz Ligi'nde En İyi Duran Top Futbolcusu"

Profesyonel kariyeri 160 karşılaşmada 13 gol 26 asist katkı sağlayan Lincoln, teknik, çift yönlü oyunu ve şutlardaki başarısıyla öne çıkıyor. Porto'nun oyuncuya olan ilgisinden bahseden Santa Clara teknik direktörü Mario Silva, Lincoln'ün çok yönlülüğüne dikkat çekerek, ''Bizim için sadece hücum yönünde değil aynı zamanda işin savunma kısmında da önemli bir futbolcu. Umarım ayrılmaz. Çok yönlülüğe sahip. Serbest vuruşları ve köşe vuruşları çok etkili. Portekiz liginin en iyi duran top kullanan oyuncusu.'' İfadelerine yer vermişti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN