Mahmut Özer kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Mahmut Özer kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

2010 yılında 'profesör' unvanı alan Mahmut Özer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde 2010-2018 yılları arasında rektörlük yaptı. 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı olmasının ardından 2021 yılında Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. İşte, Mahmut Özer'in hayat hikayesi...

1992 yılında elektronik mühendisi olarak başladığı profesyonel hayatında daha sonra akademi dünyasına adım atan Mahmut Özer, çeşitli üniversitelerde dersler verdi, İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkanlığı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ağustos 2021 günü Milli Eğitim Bakanlığı'na atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine de 3 yeni isim getirildi. Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy yeni bakan yardımcıları olarak görev yapacak.

son-dakika-milli-egitim-bakanligi-gorevini-ziya-14313772-588-amp.jpg
Mahmut Özer ve Ziya Selçuk

MAHMUT ÖZER'İN HAYATI

1970 yılında Tokat'ta dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

Tokat İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde tamamladı.

1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı'nda Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı.

1994-2002 yılları arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olarak dersler verdi.

2001 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamlayan Mahmut Özer, aynı üniversitede 2005 yılında 'doçent', 2010 yılında da 'profesör' unvanı aldı.

2002 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde 'yardımcı doçent' olarak dersler verdi.

2009 yılından rektör yardımcısı olduğu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde 2010-2018 yılları arasında rektör olarak görev yaptı.

2015-2016 yıllarında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı görevinde bulundu. 2014 yılından itibaren TÜBİTAK tarafından çıkarılan ve Science Citation Index (SCI) kapsamında taranan Turkish Journal of Electrical Engineering & Computer Sciences dergisinin başeditörlüğü, 2015 yılından itibaren de YÖK temsilcisi olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanlığı yaptı.

Mahmut Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.

6 Ağustos 2021 tarihinde Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanı oldu.

Mahmut Özer, Fatma Nebahat Özer ile evlidir ve üç çocuk babasıdır.

2012-05-08-beude-stant-acilisi-yapi-qegb.jpg
Fatma Nebahat Özer ve Mahmut Özer

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN