Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte merak edilenler

Metin Özülkü kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte merak edilenler

Alternatif Türkçe pop müziğin güçlü seslerinden Metin Özülkü, müzik hayatına çocuk yaşlarda adım attı. 700'den fazla şarkısı birçok ünlü isim tarafından seslendirildi. 'Seninle Olmak Var Ya', 'Eğlen Güzelim', 'Boşu Boşuna', 'Bir Beşiktaş Tramvayı', 'Unutulmuş muydum' gibi şarkıların söz yazarı hafızalarda yer edindi. İşte, Metin Özülkü biyografisi...

2019 yılında verdiği bir röportajda, Türk müziği ile dünya müziğini kıyaslayan Metin Özülkü, "Bizim kendimize has, bize özgü, duygularımızı yansıtan çok güzel eserlerimiz var, klasikleşmiş eserler var, halk türkülerimiz var. Biz bunları el üstünde tutmalıyız. Popüler müzik, dünyanın kopyası zaten. Ama tabii, şöyle bir farkı var: Kendi makamsal melodilerimizi de o popüler sound'larla birleştirdiğimiz zaman bence çok daha farklı bir şey çıkıyor ortaya. Bizim müziğimizin dünya içerisinde özel bir yeri var, anlam olarak özel bir yeri var. Peki, bunu yeteri kadar insanlara, dünyaya aktarabiliyor muyuz? Hayır. Ama aktarabilirsek, o imkana sahip olursak, bütün dünya halklarına da çok farklı geleceğini düşünüyorum" sözlerini kullandı.

metinozulku2.jpg
Eda Özülkü ve Metin Özülkü

METİN ÖZÜLKÜ'NÜN HAYAT HİKAYESİ

15 Temmuz 1962 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Tam adı Celalettin Metin Özülkü'dür. Kendisinden büyük dört kardeşi vardır.

4,5 yaşındayken babasının tayini dolayısıyla ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. 9 yaşındayken 'Ana Kucağı' adında şarkı yazdı. Çocuk yaşlarda müziği olan ilgisini fark eden ailesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'na keman dersi almaya gönderildi.

İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da okudu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Müzik bölümünde tamamladı.

Metin Özülkü mezuniyetinin ardından; Erol Büyükburç ve Edip Akbayram'ın orkestrasında yer aldı. İlerleyen yıllarda müzik dünyasına kazandırdığı 700'ün üzerindeki şarkısını; Ajda Pekkan, Ayşegül Aldinç, Aşkın Nur Yengi, Akrep Nalan, Aylin Alaz, Burak Kut, Baha, Banu Zorlu, Zoşkun Sabah, Demet Akalın, Ercan Saatçi, Ebru Gündeş, Erol Büyükburç, Gülben Ergen, Hülya Avşar, Harun Kolçak, Kurtuluş Türkgüven, Hakan Peker, Hakan Aysev, Hilal Özdemir, İzel Çeliköz, İclal Aydın, Kibariye, Mine Koşan, Mithat Körler, Muazzez Abacı, Nurseli İdiz, Ozan Orhon, Petek Dinçöz, Pınar Aylin, Reyhan Karaca, Seyyal Taner, Seden Gürel, Sinan Özen, Sibel Can, Yasemin Kumral, Yıldız Kaplan, Yeliz Eker, Zafer Peker gibi isimler seslendirdi. KEndisine ait müzik stüdyosunda birçok şarkıcının albüm çalışmalarını yaptı.

'Sahte Gülücük' adlı ilk albümünü 1982 yılında çıkardı.

Televizyon kanallarında yayınlanan 'Şarkı Söylemek Lazım', 'Akademi Türkiye', 'Bir Şarkısın Sen', 'Korolar Çarpışıyor', 'Maske Kimsin Sen' gibi çeşitli şarkı yarışmalarında müzik direktörlüğü yaptı.

metinozulku1.jpg
Metin Özülkü, Volkan Özülkü, Baran Özülkü, Eda Özülkü

ÖZEL YAŞAMI

1962 doğumlu olan Metin Özülkü, 2022 yılı itibarıyla 60 yaşındadır.

1988 yılında şarkıcı Eda Özülkü ile evlendi. Çiftin, 2004 yılında dünyaya gelen 'Baran' ve 'Volkan' adlarında ikiz erkek çocukları bulunuyor.

Metin Özülkü 1.79 metre boyunda, 98 kilo ve yengeç burcudur.

Fenerbahçe taraftarıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @metinozulku kullanıcı adıyla yer almaktadır.

METİN ÖZÜLKÜ ALBÜMLERİ

1982 - Sahte Gülücük
1983 - Şarkılarla Abdülkadir
1990 - Al Yazmalım & Kar Çiçeğim
1992 - Aşkım İçin
1997 - Aşk Masalı
1999 - Böyle Aşk Olmaz (Eda Özülkü ile birlikte)
2005 - Hayat Başladı
2010 - Issız Ada (Eda Özülkü ile birlikte)
2017 - Discoriental (Eda Özülkü ile birlikte)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN