Özge Borak kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, eşi kim, boyu kilosu kaç?

Özge Borak kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, eşi kim, boyu kilosu kaç?

Özge Borak, FOX TV ekranlarında yayınlanan 'Maske Kimsin Sen' isimli yarışma programında birincilik ödülü 100 bin Türk Lirası'nın sahibi oldu. Aslan kostümünün altında kim olduğu merak ediliyordu. Final bölümünde seyirciler Özge Borak ile karşılaştı. Peki, Özge Borak'ın bilinmeyen yönleri neler, kariyerinde şarkıcılığa yer var mı? İşte, Özge Borak biyografisi...

Özge Borak, sahnelerde olmaya küçük yaşta başladı. Balerin olmak onun en büyük hayaliydi. Özel hayatı ve kariyerindeki en büyük destekçisinin ailesi olduğundan bahseden Özge Borak, şarkı söyleme tutkusunun da çocukluğunda başladığını söylüyor. Yaşamından kesitler paylaştığı bir röportajında, o günleri şöyle anlatıyor:

"Çocukluğumda, Şehir Tiyatrosu'na başlamadan evvel, babamda beta kasetler vardı o zamanlar. Annie diye bir çocuk kaseti vardı, sinema filmi. Annie Müzikali'ni açar, her sabah mutlaka izlerdim. Artık şarkılarını ezberlemiştim. O müzikalin içinde ben de vardım. Her gün, her sabah hiç bıkmadan izlerdim ve sonra tiyatroya girince hayatıma 'Lütfen ben müzikalde oynayayım, çok istiyorum' diyordum. Sonra Kabare'de oynama fırsatını yakaladım ve oraya veda ederken nasıl ağladığımı anlatamam. Mecburen veda ettim ve hakikaten benim için oyunculuk kariyerimde çok mutlu olduğum ama bitti demediğim, umarım başkaları da olur dediğim bir andı..."

ÖZGE BORAK'IN HAYATI VE KARİYERİ

Özge Borak, 14 Şubat 1982 tarihinde, İstanbul'da dünyaya geldi.

Sanat hayatına henüz 8 yaşındayken kazandığı Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'nde başlayan Borak'ın babası, kendisi gibi tiyatrocu olan İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş koreografı Selçuk Borak'tır. Kardeşi Selim Borak ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) baş dansçılarındandır.

Borak, genç yaşta başladığı tiyatro oyunculuğundan eğitim hayatı boyunca kopmadı ve de İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Aralarında Nazım Hikmet'in unutulmaz eseri 'Memleketimden İnsan Manzaraları' ve Turgut Özakman'ın uyarlaması 'Sarıpınar: 1914'ün de bulunduğu pek çok başarılı tiyatro eserinde rol aldıktan sonra, 2003 yılında 'Kara Gün' adlı yapımla sinema dünyasına adım attı.

Başarılı oyuncunun adını duyurduğu ilk yapım, 2003-2004 yılları arasında rol aldığı 'Sultan Makamı' oldu. Bu diziyi, 2005-2007 yılları arasında rol aldığı 'Ihlamurlar Altında' ve 2007-2009 yılları arasında oyuncu kadrosunda bulunduğu 'Eşref Saati' takip etti. Başarılı oyuncunun rol aldığı başarılı televizyon dizilerinden bir diğeri ise 'Küçük Kadınlar' oldu.

Özge Borak, 2010 yılında, Hakan Algül'ün yönettiği ve Ata Demirer'in senaryosunu yazdığı 'Eyvah Eyvah' adlı filmde canlandırdığı 'Müjgan' karakteri ile sinemaseverlerin beğenisini kazandı. Filmin popülerliği sayesinde, 2011 yılında devam filmi olan 'Eyvah Eyvah 2' vizyona girdi.

1-005.jpg

ÖZGE BORAK'IN ÖZEL YAŞAMI

1982 tarihinde doğan Özge Borak, 2022 itibarıyla 40 yaşında ve kova burcu.

Ünlü oyuncu, 2009 yılında 'Eyvah Eyyvah' filminde ve 2008 yılında 'Eşref Saati' dizisinde birlikte rol aldığı oyuncu Bülent Şakrak ile 2006 yılında evlendi.

Çift, 25 Ekim 2010 tarihinde boşandı.

Bu evliliğin ardından Özge Borak, komedyen ve oyuncu Ata Demirer ile 11 Kasım 2011 tarihinde nişanlanıp 22 Nisan 2012 tarihinde evlendi.

Çift, 13 Kasım 2014 tarihinde yollarını ayırdı.

Sosyal paylaşım platformu Instagram'da @borakozge kullanıcı adıyla yer alırken, Twitter'da ise @borakozge olarak bulunuyor.

2-002.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN