Emre Altuğ kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, boyu kaç, evli mi, babası kim?

Emre Altuğ kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, boyu kaç, evli mi, babası kim?

Emre Altuğ, şarkıcılığı ve oyunculuğu ile takdir toplayan isimlerden. 'Bu Kadar Mı', 'Gidecek Yerim Mi Var', 'Neyleyim', 'Aşk-ı Kıyamet' gibi popüler şarkılarının yanı sıra; 'Lise Defteri', 'Tatlı Hayat', 'Mert ile Gert' gibi dizilerde de çok sevildi. İşte, merak edilen yönleriyle Emre Altuğ biyografisi...

Emre Altuğ hakkında ünlü olduğu ilk yıllardan itibaren bahsedilen bir efsane var: "Emre Altuğ'un babası Şevket Altuğ mu?" Ünlü isim, bu soruyu yanıtladığı bir röportajında şunları söylüyor: "Bu efsane doğru değil. Şevket Ağabey, bu camiada çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir oyuncu büyüğüm. Babam olmasını da istemezdim. Çünkü babamı çok seviyorum; ama amcam olmasını çok isterdim. Sadece soyadı benzerliği."

EMRE ALTUĞ'UN HAYATI

Emre Altuğ, 14 Nisan 1970 tarihinde İstanbul'un Levent semtinde dünyaya geldi.

Ünlü oyuncunun ev hanımı bir anne ve diş hekimi bir babanın ikinci çocuğu ve aslen Niğdelidir.

Profesyonel müzisyen olan ağabeyi Ahmet Altuğ, yengesi Ethel Hanım ve yeğenleri Eren ve Emir yaşamını Amerika'da sürdürmektedir.

Lise hayatında Şişli Terakki Lisesi'nde 1 yıl sınıf tekrarı yaptı.

Sanat hayatına, lisede kızlarla iyi iletişim kurmak için gitar çalarak başladığını söyleyen Altuğ, liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü'nde devam etti.

ic.jpg

EMRE ALTUĞ'UN KARİYERİ

90'lı yıllarda, Sezen Aksu, Nilüfer, Sertab Erener, Levent Yüksel gibi şarkıcılara vokalistlik yapmaya başladı. Bu esnada tiyatrodan da uzak kalmayarak, 3 sezon boyunca Haldun Dormen Tiyatrosu'nda oyunlarda rol aldı.

1999'da çıkardığı ilk albümü 'İbret-i Alem'den bir buçuk yıl öncesine kadar albüm yapma fikrini aklından bile geçirmedi.

En büyük isteği oyunculuk olan Altuğ müzikte de başarıyı yakalayınca ikisini bir arada yürütmeye karar verdi.

2000 sezonunda, başrollerde Perihan Savaş, Selçuk Yöntem, Bülent Kayabaş, Nilgün Belgün'ün yer aldığı 'Bir Kış Öyküsü 'adlı müzikalde, 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Halk Çocuğu' gibi televizyon filmlerinde; 'Kolay Para', 'Eve Giden Yol' '1914' adlı sinema filmlerinde, 'Tatlı Hayat', 'Lise Defteri' ve 'Sensiz Olmuyor' isimli dizilerde rol aldı.

Müziği de ihmal etmeyen sanatçı, 2003'te ikinci albümü 'Sıcak'ı piyasa çıkardı.

Çok geçmeden üçüncü albümü 'Dudak Dudağa' izledi. 2005 Yılında oynadığı dizinin jenerik müziği ve bir Selami Şahin parçası olan parçayla çıkardığı 'Sensiz Olmuyor' adlı single albümünün bütün gelirlerini Baba Beni Okula Gönder Kampanyası'na bağışladı. Kişiye Özel'i 2 Haziran 2007 tarihinde piyasaya sürdü ve bu albümden 3 farklı şarkıya klip çekti.

10 Mayıs 2010 tarihinde ise Emre Altuğ'dan adlı maxi single albümünü çıkardı.

2010 yılında ''Çifte Kavrulmuş' ve 'Sev Diyemem' şarkılarını yayınladı.

Ayrıca bu şarkıları da içine ekleyerek 7 Haziran 2011'de 'Zil' isminde bir EP albümü çıkardı. Albüm toplam 10 şarkıdan oluşmaktadır.

2012 yazında Cem Karaca'nın 'Resimdeki Gözyaşları' adlı şarkısını seslendirdi.

2013 yılında ise 'Hangimiz Tertemiz' isimli bir single yayınladı. Şarkının üç versiyonu piyasaya sürülmüş ve bir şarkıda rap şarkıcısı Pit10 mahlaslı Server Uraz Altuğ'a eşlik etti. Şarkının kapağı için yaptırdığı sırt dövmesi de magazin gündemini epey meşgul etti.

7 Ocak 2016'da Polat Yağcı'nın prodüksyon şirketi olan Poll Production'a geçerek, 'Çıta' isminde bir single yayınladı. Ayrıca, bu şarkıyla birlikte 'Dokunduğun Gibi', 'Çok Ayıp' şarkılarını da yayınladı. Bu albümden 'Dokunduğun Gibi' şarkısını kliplendirdi.

Klipte ünlü şarkıcıya, Tuğba Melis Türk eşlik etmiştir. Bu şarkının boşandığı eşi Çağla Şıkel için yazıldığı iddia edilmiş; ancak Emre Altuğ tarafından onaylanmamıştır.

2017 yılında, 'Yıldırım Gürses Şarkıları' isimli bir albüm piyasaya sürdü. Bu albümden 'Kırık Kalp' şarkısını kliplendirdi.

2018 yılında, Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço ile birlikte 'Zalim Sultan' isimli bir single çalışması piyasaya sürdü. Şarkı kısa sürede listelerde 1 numaraya yükseldi. Şarkının klibi Beykoz Kundura Fabrikası'nda çekilmiş ayrıca klip için Rusya'dan pek çok manken çağrılmıştır.

2020 yılında, yapımcı Acun Ilıcalı'ya ait dijital içerik platformu Exxen'de yer alan Sihirli Annem' dizisinde 'Sadık' rolünü üstlendi. Ardından ATV'de yayınlanan 'Şans Kapıyı Çalınca' isimli yarışma programını sundu. 2021 yılında Emre Altuğ, Melih Kibar'ın anısına hazırlanan 'Mesaj' isimli albümde yer alarak 'Etme Eyleme' isimli eseri yeniden yorumladı.

2021 yaz aylarında bir önceki sene sunduğu 'Şans Kapıyı Çalınca' isimli yarışma programını tekrar sunmaya başladı.

2022 yılında erken final yapan Maske Kimsin Sen isimli yarışma programında 'Tavus kuşu' kostümünde yarıştı.

cocuklari.jpg
Emre Altuğ ile çocukları Kuzey ve Uzay

EMRE ALTUĞ'UN ÖZEL YAŞAMI

1970 tarihinde doğan Emre Altuğ, 2022 yılı itibarıyla 52 yaşında ve koç burcu.

Altuğ, 1.74 boyunda ve 67 kilo ağırlığında.

Emre Altuğ, manken Çağla Şıkel ile yaklaşık 4 senelik ilişkilerinin ardından, 10 Ağustos 2008 tarihinde eğlence mekanı Sortie'de evlendi.

31 Ekim 2009'da ilk oğulları Hüseyin Kuzey Altuğ, 2 Mart 2012'de ise ikinci oğulları Uzay Tuncer Altuğ dünyaya geldi.

Anlaşmalı boşanma olması nedeniyle Emre Altuğ ve Çağla Şikel'in 7 yıllık evliliği, 10 dakika süren duruşmayla bitti. Mahkeme, çiftin çocukları Uzay ve Kuzey'in velayetlerini anne Çağla Şıkel'e verdi.

Emre Altuğ sosyal paylaşım platformu Instagram'da @emrealtug kullanıcı adıyla bulunurken, Twitter'da ise @emrealt olarak yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN