Nevşin Mengü kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi kanalda? İşte biyografisi

Nevşin Mengü kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi kanalda? İşte biyografisi

Haber bültenlerinin tanınan spikeri Nevşin Mengü, TED Ankara Koleji'nde lise eğitimini, Bilkent Üniversitesi'nde lisans ve Galatasaray Üniversitesi'nde ise yüksek lisans eğitimini tamamlamış bir gazeteci.

Nevşin Mengü, spor yapmaya ve sağlıklı yaşam adına iyi beslenmeye önem veriyor. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen IRONMAN 70.3 koşu yarışına da katılan Mengü, bir gününü nasıl değerlendirdiğini şöyle anlatıyor: "Açıkçası 8’e kadar uyuyorum. Sonra o günkü antrenmanımı yapıyorum, yüzme veya koşu hangisi varsa. Çift antrenman olduğu gün bir de akşam spor yapıyorum ve günü kapatıyorum. Genellikle iki öğün yiyorum üç öğün çok geliyor. Genelde sabah iki dilim çavdar ekmeği ve yanına vegan peynir yiyorum. Akşam da kendime kocaman bir salata yapıyorum."

NEVŞİN MENGÜ'NÜN YAŞAM ÖYKÜSÜ

Nevşin Mengü, 2 Mayıs 1982 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

Annesi Figen Mengü babası ise politikacı Şahin Mengü olan gazetecinin Burak Mengü adında avukatlık mesleğini icra eden bir erkek kardeşi var.

Nevşin Mengü aslen Kastamonu, İnebolulu.

Mengü, lisans öğrenimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde tamamlayarak mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde yazdığı 'Türkiye Üzerine Toplumsal İncelemeler' isimli teziyle de yüksek lisans eğitimini tamamladı.

kopek.jpg

NEVŞİN MENGÜ'NÜN KARİYERİ

Gazeteci Nevşin Mengü, televizyonculuk kariyerine 2005 senesinde KanalTürk ekranlarında yayınlanan 'Kadınlar Kulübü' isimli programın sunuculuğu ile başladı.

2006 senesinde HaberTürk kanalında muhabir olarak göreve başlayan Nevşin Mengü, ardından One Ajans’ın 1.5 yıl kadar Tahran temsilciliği görevini yürüttü. Ayrıca altı ay kadar da Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı.

Ardından, CNN Türk ekranlarında ana haber bülteni sunuculuğu ve editörlük yaptı.

Nevşin Mengü, Temmuz 2011 tarihinde, Kanal D'nin ana haber sunucusu Mehmet Ali Birand'ın sağlık sorunları nedeniyle yayına çıkamaması sonucu aynı gün içerisinde iki farklı televizyon kanalında ana haber bülteni sunarak televizyonculuk tarihine geçti.

Başarılı gazeteci, 2017 senesinde BirGün Gazetesi'nde ve Bavul Dergisi'nde köşe yazıları yazmaya başladı.

23 kasım 2017 tarihinden itibaren DW (Deutsche Welle) Türkçe Youtube kanalında 'Bire Bir' programını, 25 Ocak 2020 tarihinde kadar sundu.

Nevşin Mengü, 27 Mart 2020 tarihinden itibaren Sözcü Gazetesi'nde yazmaya başladı.

1 Ekim 2020 tarihinden itibaren Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu ve merkezini Bursa'dan İstanbul'a taşıdığı Olay TV'de Ana Haber Bültenini sunmaya başladı.

Olay TV 25 Aralık 2020 tarihinde yayın hayatına son verdi.

NEVŞİN MENGÜ'NÜN ÖZEL YAŞAMI

1982 doğumlu olan Nevşin Mengü, 2022 yılı itibarıyla 40 yaşında ve boğa burcu.

Vegan beslenme biçimini benimseyen gazeteci, aynı zamanda triatlon sporcusu ve kendisini 'spor bağımlısı' olarak tanımlıyor.

Hayvan sevgisi ile bilinen Mengü'nün köpeği var.

Nevşin Mengü sosyal paylaşım platformu Instagram'da @nevsinmengu Twitter'da @nevsinmengu kullanıcı adlarıyla; YouTube'da ise Nevşin Mengü olarak yer alıyor.

bisiklet.jpg

NEVŞİN MENGÜ KİTAPLARI

2017 - İnsanın Düşünmekten Canı Yanar Mı?

2021 - Herkes İstediği Gibi Yaşasın: Türkiye ve İran'daki Kadınların Başörtüsünü Çıkarma Pratikleri (Gazeteci Büşra Cebeci ile yazarlık ortaklığı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN