Oğuz Yılmaz kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi?

Oğuz Yılmaz kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi?

Ankara'nın fenomen şarkıcısı Oğuz Yılmaz'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. 90'lı ve 2000'li yıllarda 'Bas Bas Paraları Leyla'ya', 'Gördün mü?', 'Çekirge' gibi fenomen olan şarkılara imza atan şarkıcının kalp krizi nedeniyle 52 yaşında vefat ettiği ailesi tarafından duyuruldu. İşte, Oğuz Yılmaz biyografisi...

Bir döneme damga vuran halk müziği şarkıcısı Oğuz Yılmaz'dan acı haber geldi. 2000'lerin başında çıkardığı şarkılarla büyük bir hayran kitlesi edinen, Ankara'daki pavyonlarda meşhur olan müziklerle piyasanın en çok aranılanları arasına giren ünlü şarkıcı, 2010'lu yıllardan beri gözlerden ırak bir hayat sürüyordu.

OĞUZ YILMAZ NEDEN ÖLDÜ?

Yaptığı albüm çalışmalarıyla ve şarkılarıyla Ankaralı şarkıcı furyasını başlayan Oğuz Yılmaz, geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi. 52 yaşındaki şarkıcının 'Çekirge' şarkısı, radyo ve televizyonlarda en çok çalınan şarkıları arasına girmiş, dönemin ünlü şarkıcılarından daha fazla izlenmişti. Oğuz Yılmaz'ın geçmişte kalp rahatsızlığı olup olmadığı bilinmiyor.

OĞUZ YILMAZ'IN HAYAT HİKAYESİ

25 Ekim 1968 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

Küçük yaşlardan itibaren müziğe merak sardı. Çocukken Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği müzik yarışmalarına katıldı.

İlk müzik albümünü 1989 yılında 'Duydun mu? / Bi Denem' adıyla yayınladı. Albüm büyük ilgi gördü.

1991 yılında el sıkıştığı Kazan Plak ile 10'a yakın albüme imza attı. 1993'te 'Çarşı Çakalı', 1994'te 'Vurgunum Sana', 1995'te 'Zilli Dilek', 1996'da 'Nazlı'mı Beklerim', 1997'de 'Keriman' albümlerini çıkardı.

1999 yılında yayınladığı 'Usta' albümünde yer alan 'Bas Bas Paraları Leyla'ya' adlı şarkısı, Oğuz Yılmaz'ın dillere pelesenk oldu.

2003 yılında 'Gördün mü?' albümü ile tekrar müzik marketlerdeki yerini aldı. 'Çekirge' ve 'Gördün mü?' şarkıları çocukların büyük beğenisini kazandı. 2004 yılında kendi müzik şirketi 'Yılmazlar Plak Şirketini' kurdu.

Oğuz Yılmaz kızı Sude ile 'Uğur Böceğim' adlı şarkısında düet yaptı.

Oğuz Yılmaz evli ve iki çocuk babasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN