Oytun Erbaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne doktoru? İşte hayat hikayesi

Oytun Erbaş kimdir, kaç yaşında, nereli, ne doktoru? İşte hayat hikayesi

Covid-19 salgınının dünyada ortaya çıktığı ve Türkiye'ye henüz gelmediği yıllarda, "Türkler koronavirüsten etkilenmez" açıklamasıyla tartışma konusu olan Doç. Dr. Oytun Erbaş, fizyoloji alanında çalışmalarını sürdürüyor. Bilimsel konularda yaptığı tuhaf çıkışlarla, tıp dünyasından zaman zaman tepki çekiyor. İşte, Oytun Erbaş biyografisi...

ABD Illinois eyaletindeki 'Experimental Medicine' ve Gebze-Kocaeli & Tübitak Teknoloji Geliştirme bölgesindeki 'Deneysel Tıp İlaç AR-GE Laboratuvarları'nın kurucuları arasında yer alan Doç. Dr. Oytun Erbaş, koronavirüs salgının başladığı 2020 yılından itibaren yaptığı ilginç açıklamalarla sık sık eleştiri konusu oldu.

Fizyoloji alanında doçent doktor olan Oytun Erbaş'ın açıklamaları kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

OYTUN ERBAŞ KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ NE DEDİ, NEDEN GÜNDEM OLDU?

Ülkemizde covid-19 sürecinin başladığı 2020 yılının ilk aylarında, "Virüsün Türkiye'ye gelmesi durumunda hızlı bir yayılım beklemiyorum. Burada gen farkı çok önemli. İki tane makale var bununla ilgili. İnsanların genetik özellikleri farklı olduğu için Asyalıları, beyaz ırkı ve siyah ırkı farklı etkilediği çok net olarak biliniyor. Türkler Asya ırkı ama bize biraz da Akdeniz'den de gen gelmiş. Biz biraz Macaristan, Rumen grubundan da gen almışız. Daha karışık bir gen grubuyuz. Ben Türkiye'nin çok az etkileneceğini düşünüyorum" ifadelerini kullanan Doç. Dr. Oytun Erbaş, daha sonra, "Koronavirüs Türkiye'de genlerden dolayı salgın yapmaz. Türk geni demedim, Türkiye'de dedim. Bakabilirsiniz. Medya onu öyle yansıttı" dedi.

Haziran 2021'de ise kendini 'Türkiye’nin Elon Musk'ı' olarak gördüğünü açıkladı.

Temmuz 2021'de yaptığı açıklamada, otizmin artmasının en büyük nedeninin çevresel kirlilik ve tuzlu ayran olduğunu öne süren Doç. Dr. Oytun Erbaş, tuz ve yoğurdun birleşmesinin ise zehir olduğunu söyledi.

oytun-w9gk-cover.jpg

OYTUN ERBAŞ'IN HAYAT HİKAYESİ

1978 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde dünyaya geldi. Babası bankacıdır.

İlk, orta ve lise öğrenimini memleketi Ödemiş'te aldı. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı.

Ege Üniversitesi'nde Radyoloji ve Fizyoloji bölümlerinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

AR-GE çalışmalarının yanı sıra; sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji alanlarında da araştırmalarda bulundu.

İstanbul Bilim Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak dersler veren Doç. Dr. Oytun Erbaş, Florence Nightingale İstanbul Hastaneleri AR-GE koordinatörü, İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation dergilerinin yayın sekreterliğini ve yayın editörlüğü görevlerini de yürütüyor.

Yaklaşık 100'den fazla bilimsel makalesi yayımlanan Fizyoloji Uzmanı Doç Dr. Oytun Erbaş, katıldığı TUS sınavında 7 defa derece yaptı.

ÖZEL YAŞAMI

1978 doğumlu olan Oytun Erbaş, 2022 yılı itibarıyla 44 yaşındadır ve bekardır.

Oytun Erbaş 1.75 metre boyunda, 77 kilo ve yengeç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @oytunerbas kullanıcı adıyla yer almaktadır.

3 Şubat 2022 tarihinde katıldığı bir programda kişisel hayatıyla ilgili bilgiler veren Oytun Erbaş, "Bana 'pazarcıdan ilim adamı mı olur' dediler. Halka anlaşılır şekilde izah yapıyorum, bu nedenle kıskanıyorlar. Biz Anadolu çocuğuyuz. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu. Çünkü Sökeli pazarcının oğluyum" dedi. Fakat Oytun Erbaş'ı tanıyan yakınları, Oytun Erbaş'ın Sökeli değil Ödemişli olduğunu, babasının pazarcı değil bankacı olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN