Sagopa Kajmer kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne zaman evlendi ve boşandı? İşte hayatı

Sagopa Kajmer kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne zaman evlendi ve boşandı? İşte hayatı

Türkçe rap müziğin kült isimlerinden biri olan Sagopa Kajmer, müzik hayatına üniversite öğrenciliği döneminde 'Silahsız Kuvvet' mahlasıyla başladı. Daha sonra 'Sagopa Kajmer' adını kullanan ünlü rapçi, ilk albümünü 1999 yılında 'Yeraltı Operasyonu' adıyla çıkardı. İşte, Sagopa Kajmer biyografisi...

'Turntablism'in Türkiye'deki öncülerinden biri olan Sagopa Kajmer, rap'ten önceki müzik hayatına memleketi Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak başladı. Pek çok müzik festivalinde sahne alan deneyimli rap şarkıcısı, melankolik tarzıyla Türkçe rap camiasında ayrı bir yer edindi.

Rap müziğin son dönem dikkat çeken isimlerinden Patron (Ege Erkurt), 2018 yılında yayınladığı şarkısında, "10 sene önceye dönsem, tutardım Sagopa'nın tarafını" sözlerine yer vererek Sagopa Kajmer'e selam gönderdi. Bu mesaja yanıt veren deneyimli rapçi de, şarkının sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmasının ardından 'retweet' ederek paylaştı ve şarkıyı beğendiğini söyledi.

Patron'un selamı karşılık buldu ve 1 yıl sonra iki isim bir araya gelerek 12 Haziran 2020 tarihinde 'Siyah' şarkısına imza attı.

SAGOPA KAJMER NE DEMEK?

Rap şarkıcısı Yunus Özyavuz, 'Sagopa Kajmer' mahlasını, Mısır'da bulunan piramitlerden birisinin adı olan 'Sagopa' ile bu piramidin içindeki gizemlerini keşfederken ölen bir arkeoloğun soyadı olan 'Kajmer' kelimelerinin birleşmesinden aldı.

SAGOPA KAJMER'İN HAYAT HİKAYESİ

17 Ağustos 1978 yılında Samsun'da dünyaya geldi. Sagopa Kajmer'in gerçek ismi Yunus Özyavuz'dur. Emre Özyavuz adından kameramanlık yapan erkek kardeşi vardır.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı.

Müzik hayatına radyo programlarında DJ'lik yaparak başlayan Sagopa Kajmer, 1998 yılında ilk rap albümü 'Yeraltı Operasyonu'nu yayınladı.

'Kuvvetmira' adlı rap grubunu kurdu ve grupta 'Silahsız Kuvvet' adıyla yer aldı. Melankolik tarzıyla Türkçe rap dünyasında kısa sürede dikkat çekti.

2001 yılında 'Silahsız Kuvvet' mahlasıyla 'Sözlerim Silahım' ve 'İhtiyar Heyeti' albümlerini müzikseverlerin beğenisine sundu.

2002 yılında 'Sagopa Kajmer' mahlasını tercih eden ünlü rapçinin bu isimle çıkardığı ilk albüm 'On Kurşun' oldu.

2004 yılında Cem Yılmaz'ın filmi 'GORA' için 'Al Bir de Buradan Yak' şarkısını yazdı.

Aradan geçen yıllara rağmen, 2003 yılında çıkardığı 'Bir Pesimistin Gözyaşları' albümü, Sagopa Kajmer'in en başarılı albümü olarak kabul gördü.

SAGOPA KAJMER İLE CEZA NEDEN KÜS?

Rap şarkıcısı Fuat Ergin ile birlikte 'Lollipop' şeker reklamında oynayan Ceza, rap camiasından bazı eleştiriler aldı. Bu reklamla ilgili o dönem Sagopa Kajmer'in sevgilisi Kolera (Esen Güler), bir televizyon programında verdiği röportajda reklamla ilgili olarak, "Allah kimseyi o kadar parasız bırakmasın" tarzında bir cümle sarf etti. Ayrıca o röportajda Ceza'nın, pop şarkıcısı Burcu Güneş ile yaptığı düet hakkında da eleştirel açıklamalarda bulundu. Bu sözlerden sonra Sagopa Kajmer ile Ceza'nın arası açıldı.

Haziran 2019'da Ceza'nın babasının vefat etmesinin ardından Sagopa Kajmer sosyal medyadan başsağlığı mesajı paylaştı. Ceza da bu mesaja teşekkür ederek yanıt verdi. İkilinin yıllar sonra ilk kez iletişim kurması, rap dünyasını heyecanlandırdı.

0620201459573913328.jpg

Sagopa Kajmer, 2002 yılında prodüktörlüğünü yaptığı Ceza'nın 'Med Cezir' albümünde yer alan düet şarkısı 'Neyim Var ki'yi konserlerinde son 1 senedir söylemeye başladı. Başsağlığı mesajı ve Sago'nun düet şarkıyı konserlerinde söylemesi, ikilinin arasındaki buzların eridiği ve barışmalarının sürpriz olmayacağı olarak yorumlandı.

ÖZEL YAŞAMI

1978 doğumlu olan Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz), 2021 yılı itibarıyla 43 yaşındadır.

2006-2017 yılları arasında rap şarkıcısı Kolera (Esen Güler) ile evli kaldı. Kolera, Sagopa Kajmer'in kendisine şiddet uyguladığını ve bu nedenle tedavi gördüğünü açıkladı.

Sagopa Kajmer 1.83 metre boyunda ve 79 kilo ve aslan burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sagopakajmer_resmi, Twitter'da @sagopakajmerrap, Facebook'ta @Official.Sagopa, Youtube'da @sagopakajmerrap kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Sagopa Kajmer, 1 Ağustos 2006 tarihinde kendisi gibi rap şarkıcısı olan Kolera (Esen Güler) ile evlendi. Çift, 20 Kasım 2017 tarihinde boşandı.

SAGOPA KAJMER ALBÜMLERİ

2000 - Toplama Kampı
2001 - Sözlerim Silahım
2002 - İhtiyar Heyeti
2001 - On Kurşun
2002 - Sagopa Kajmer
2004 - Bir Pesimistin Gözyaşları
2005 - Romantizma
2007 - İkimizi Anlatan Bir Şey
2008 - Kötü İnsanları Tanıma Senesi
2010 - Bendeki Sen
2011 - Saydam Odalar
2013 - Kalp Hastası

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN